Cinemangé: een smakelijke filmreeks

In samenwerking met Melkweg Amsterdam en The Food Line-up

We zijn nooit uitgeleerd over eten. Daarom initieerden we samen met The Food Line-up en de Melkweg Cinemangé: een terugkerende filmavond met talks en bijbehorende snacks, waarin we een deep dive nemen in interessante thema’s binnen ons voedselsysteem.

Met fijne food films nóg meer leren over eten

Cinemangé ontstond uit de Food School: ons interne opleidingstraject met The Food Line-up waarin we de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van voedsel ontdekken. Met Cinemangé leren we nóg meer over eten, op een manier die ook toegankelijk is voor publiek. Tijdens de filmavonden in de Melkweg bespreken we thema’s als de sojateelt, de cacao-industrie en voedselverspilling. We ontdekken het antwoord op de vraag ‘Hoe maken we ons voedselsysteem eerlijker, gezonder en duurzamer?’ met fijne foodfilms, interessante talks en natuurlijk door het zelf te proeven.

In gesprek met Peter van de Voort

Het resultaat

Met 6 succesvolle edities van Cinemangé hebben we meer dan 450 mensen aan het denken gezet over interessante thema’s binnen ons voedselsysteem.

Deze films en sprekers zijn aan bod gekomen:

Eigen project

Cinemangé is een eigen project van Food Cabinet in samenwerking met Melkweg Amsterdam en The Food Line-up.

Melkweg Amsterdam

De Melkweg is één van de bekendste poppodia van Nederland en daarbuiten. In de Melkweg vind je voorstellingen op het gebied van muziek, dans/theater, film, fotografie en mediakunst.

The Food Line-up

The Food Line-up is het cateringbureau dat sinds 2012 samenwerkt met de meest vernieuwende en smaakmakende ondernemers op het gebied van eten en drinken. Ze gebruiken hun netwerk van 150 zelfstandige chefs en foodfanaten om geniaal lekker eten te serveren. Voor ieder evenement verzinnen ze een passend, creatief en duurzaam menu.