World Food Day Film Festival

Het World Food Day Film Festival biedt een rijk aanbod aan spraakmakende films en een inspirerend randprogramma met zowel online als offline activiteiten. Dit festival laat zien wat de relatie is tussen het eten op jouw bord en de wereld om ons heen.

Voldoende, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen

Wereldvoedseldag is een initiatief van de Verenigde Naties om wereldwijd aandacht te vragen voor voldoende, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen. Een dag waar we met Food Cabinet sinds onze oprichting al aandacht aan besteden in verschillende vormen. Want honger is misschien wel het meest pijnlijke en onnodige gevolg van ons huidige voedselsysteem.

Dit jaar organiseerden we op eigen initiatief in samenwerking met De Schuur en Oxfam Novib het eerste World Food Day Film Festival. Op dit moment kent Nederland geen in het oog springend filmfestival over eten en deze leemte willen wij invullen met een nieuw creatief concept. Want zien is geloven en geloven is veranderen. Wij geloven heel erg in deze kracht van films en documentaires.

Films met een boodschap

Met het World Food Day Film Festival bieden we een inspirerend programma rondom vier food films met een stevige bite en een belangrijke boodschap. Ze laten ons zien wat de relatie is tussen het eten op ons bord en de wereld om ons heen.

Reis mee met een activiste uit Malawi die haar ogen uitkijkt in Amerika en in gesprek gaat met boeren over de wereldwijde gevolgen van hun manier van werken. Zie hoe wetenschappers en bedrijven zich inzetten voor het voedsel van de toekomst en ga in gesprek over de dilemma’s die daarbij komen kijken. Bekijk het voedsel wat we elke dag eten eens van een heel andere kant. Praat mee met de makers van de films, politici en voedseldeskundigen. En ontdek dat we elkaar nodig hebben om klimaatverandering tegen te gaan en honger de wereld uit te helpen. Van boer tot wereldleider en van supermarkt tot aan je eigen boodschappentas. 

Er was onder meer een Q&A met filmmaker Raj Patel, een Farm to Fork debat, DiscoSoep en vier food films. Foto's: Cas Kerkwijk

Rijk gevuld programma

Naast spraakmakende films bood het World Food Day Film Festival een inspirerend programma met zowel online als offline activiteiten. Denk aan Q&A’s met de makers van de films, een Farm to Fork debat over wat Europa moet doen om onze voedsel footprint te verkleinen, een foto-expositie, wereldse hapjes en drankjes en nog veel meer. Bekijk hier het hele programma van de editie van 2021.

Meer informatie?

Voor meer informatie neem je contact op met projectleider Suzana Orsolic via suzana@foodcabinet.nl of 020 22 33 161