Nieuwe filmavond: Cinemangé

01-2019

Een terugkerende filmavond met fijne foodfilms, interessante sprekers en lekkers in het restaurant. Volgende week is de eerste editie met de film Schapenheld (2018). Kaarten zijn nu verkrijgbaar!

21 februari: Ambacht onder druk
De eerste editie op donderdag 21 februari heeft als thema: ‘ambacht onder druk’, met een screening van de nieuwe documentaire Schapenheld (2018) van Ton van Zantvoort. Schapenheld gaat over een Brabantse schaapsherder die worstelt met zijn idealen als traditionele herder in het voedselsysteem van nu.

Na de film vertelt Peter van de Voort (Remeker) hoe het is om vanuit bepaalde idealen een boerenbedrijf op te bouwen en gaat hij met het publiek in gesprek over ambacht in het moderne voedselsysteem. En het is natuurlijk geen foodfilmavond zonder eten zelf! Daarom kan er geproefd worden van een bijzondere schapenkaasplank met kazen van kleinschalige producenten.

Koop nu snel je kaartjes want er is beperkt plek!

In de tweede editie op woensdag 10 april is het thema ‘vleesvervangers en soja’ en draait de documentaire Soyalism (2018) van de Italiaanse filmmakers Enrico Parenti en Stefano Liberti. De derde editie op woensdag 5 juni staat in het teken van klimaatverandering, en screent de film Thank You For The Rain (2018) van de Noorse regisseur Julia Dahr en de Keniaanse boer Kisilu Musya.

Wanneer: donderdag 21 februari
Waar: Melkweg Amsterdam (Cinema)
Zaal open: 19:00
Tickets en meer infowww.melkweg.nl/cinemange

Bekijk hier de trailer: