Dirk van den Bosch versterkt Food Cabinet als nieuwe bureaudirecteur

03-2021

Vandaag maken we met trots bekend dat Dirk van den Bosch per 1 april bij Food Cabinet start als bureaudirecteur. Dirk krijgt daarmee de dagelijkse leiding. Samen met Dirk gaan we ervoor zorgen dat Food Cabinet één van de grootste uitdaging van het komende decennium: gezonder, duurzamer en eerlijker eten, een nog grotere impuls kan gaan geven.

Campagneleider met een groen hart 

Als voormalig campagneleider en woordvoerder bij de Groenen in het Europees Parlement brengt Dirk (44) een enorme kennis en kunde mee als het gaat om campagnevoeren. De afgelopen jaren is hij zeer betrokken geweest bij alle inhoudelijke discussies op het gebied van gezonde en duurzame voeding en weet hij als geen ander hoe je strategische samenwerkingen moet aangaan om ambitieuze doelen te behalen. Ook het sterke internationale netwerk van Dirk moet gaan bijdragen aan de ambities die Food Cabinet heeft om ook buiten Nederland actief te worden. Voor zijn carrière in Brussel was Dirk eigenaar van een organisatieadviesbureau, een cultureel centrum en twee restaurants in Spanje. 

Dirk: ‘Voedsel gaat over lekker eten, maar voor veel consumenten ook over grote thema’s als gezondheid, klimaat en de weg over hoe het op je bord is beland. Er is daar een wereld te winnen en daar zijn nieuwe samenwerkingen en allianties voor nodig. Food Cabinet speelt daar een belangrijke rol in en ik kijk ernaar uit om daar vanuit mijn internationale achtergrond en netwerk mee aan de slag te gaan.

Grootste uitdaging voor 2030: anders eten

De grootste uitdaging van komend decennium – en waar menig supermarktmanager, campaigner, marketeer of beleidsmaker zijn hoofd over breekt – is hoe we gezonder, duurzamer en eerlijker gaan eten? De afgelopen jaren heeft Food Cabinet samen met haar opdrachtgevers laten zien hoe we deze verandering hap voor hap kunnen bewerkstelligen. 

“We staan nog steeds voor enorme uitdagingen, zoals de overconsumptie van dierlijke eiwitten, voedselverspilling, eerlijke prijzen, een ongezonde voedselomgeving, dierenwelzijn en biodiversiteit. Als campagnebureau willen wij ook de komende 10 jaar hierin een leidende rol nemen en laten zien dat het anders kan. En niet alleen in Nederland. Wereldwijd wordt de roep om een duurzaam en gezond voedselpatroon steeds groter en geloven wij dat er enorm veel kansen liggen om onze kennis en expertise te gaan delen. We investeren met Dirk zijn komst ook in de strategische denkkracht binnen ons bedrijf en zijn ruime internationale ervaring en netwerk, zal ons helpen om onze ambities voor de komende jaren te realiseren” aldus Helen Kranstauber, oprichter van Food Cabinet. 

Samen met het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF)  heeft Food Cabinet voor 2021 het initiatief genomen tot de invulling van het VN-jaar voor Groenten en Fruit in Nederland. Ook organiseert Food Cabinet al enkele jaren World Food Day op 16 oktober. “Het zijn slechts twee voorbeelden van projecten en initiatieven waarbinnen Dirk zijn ruime internationale ervaring en netwerk zeer waardevol zullen zijn en waarmee we nog meer impact kunnen realiseren”, aldus Helen.