Food Cabinet en NAO organiseren de grootste stamppot van Nederland met Robert Kranenborg

09-2020

Om de nieuwe aardappeloogst groots te vieren, nodigen wij – in opdracht van de Nederlandse Aardappel Organisatie – meesterchef Robert Kranenborg uit om de grootste stamppot van Nederland te bereiden. 

Nieuwe Oogst
Aardappels worden jaarlijks in september en oktober geoogst, dus er is geen beter moment om een lekkere stamppot klaar te maken met vers geoogste, lokale piepers. Op 8 oktober bereidt Robert Kranenborg maar liefst duizend porties andijviestamppot met jus van gegrilde groenten. Deze porties worden bezorgd bij gezinnen in heel Amsterdam. Met deze actie laten we zien dat koken met aardappels lekker, voedzaam én zo gepiept is. Door het recept zowel online als fysiek te delen, inspireren we iedereen om zelf ook een verse stamppot te maken. 

Timeslot reserveren

Iedereen kan zich aanmelden om kans te maken op een thuisbezorgde maaltijd voor het hele gezin. Loopt het water je al in de mond? Reserveer dan snel een plek via aardappels.nl/stamppot, aanmelden kan tot 6 oktober 15:00 uur. 

De beschikbare porties worden verloot onder de aanmeldingen. Deelnemers horen uiterlijk 7 oktober of ze tot de gelukkigen behoren.

Power to the Pieper

Met de campagne ‘Power to the Pieper’ zetten wij sinds 2016 de aardappel op de kaart als een echte superfood. Hij is veelzijdig en voedzaam, een culinaire duizendpoot die op veel verschillende manieren bereid en gebruikt kan worden. Bovendien is het een klimaatkanjer, want hij groeit met weinig impact op het milieu. En laten we vooral niet vergeten dat aardappels ook nog eens heerlijk smaken.

Wil je meer weten over wat wij sinds 2016 hebben gedaan om de aardappel op de kaart te zetten? Bekijk het project

Foto gemaakt door Lidian van Megen.