Onze foodfilmavond Cinemangé is terug met Seed: the untold story

09-2019

Onze smakelijke filmreeks is terug! We slaan de handen weer ineen met Melkweg Amsterdam en The Food Line-up voor een nieuw seizoen van Cinemangé. Woensdag 2 oktober duiken we in de wereld van zaden met de film Seed: the untold story (2016). Scoor snel je ticket hier

Woensdag 2 oktober: Seed: the untold story

In de vierde editie van Cinemangé leer je van alles over zaden met Seed: the untold story van filmmakers Taggart Siegel en Jon Betz. Zaden zijn misschien wel ons meest kostbare bezit, maar vele zijn net zo bedreigd als de ijsbeer of de reuzenpanda. In de twintigste eeuw verdween 94 procent van onze zaadvariëteiten. Is dat erg? Ja, leert een voorbeeld van een van de gepassioneerde zadenverzamelaars die in deze film wordt geportretteerd. 

Tijdens de film krijg je een kleine snack en na afloop een drankje. We gaan in gesprek met Oxfam Novib over hun missie om sterkere, klimaatbestendige zaden voor zoveel mogelijk boeren beschikbaar te maken. Na afloop van het programma is er tijd om met een borrel na te praten.

Wanneer: Woensdag 2 oktober
Waar: Melkweg Amsterdam (Cinema)
Zaal open: 19:00
Tickets en meer info

Komende edities: chocola en voedselverspilling

Tijdens editie 5 op woensdag 4 december screenen we TONY. Neem een kijkje in de cacao-industrie met dit bijzondere verhaal over de weg naar slaafvrije chocolade van Tony’s Chocolonely. Op woensdag 5 februari kijken we Wasted! The Story of Food Waste en leren we alles over voedselverspilling. Ook hebben we dit jaar een speciale Cinemangé XL editie op 1 april met meerdere films en een proeverij! Genoeg lekkers om naar uit te kijken dus. 

Prijs per losse film: €15,-

Prijs van Cinemangé XL: €35,-

Over Cinemangé

Cinemangé is een terugkerende filmavond, geïnitieerd door Food Cabinet, Melkweg Amsterdam en The Food Line-up. Hoe maken we ons voedselsysteem eerlijker, gezonder en duurzamer? Ontdek het met films, talks en natuurlijk door het zelf te proeven! Tijdens Cinemangé krijgen professionals een podium en heb je de kans om al je vragen te stellen. Ook is er elke editie een foodspecialist die een exclusieve tasting verzorgt.

In eerdere edities bekeken we Schapenheld, Soyalism en Thank You For The Rain.