Samuel Levie reist naar Kenia voor Coffee to Stay

04-2019

Food Cabinet en Max Havelaar hebben een missie: de Nederlandse koffieliefhebber bewust maken van de gevolgen van klimaatverandering op kleine koffieboeren. Dit doen we met Coffee to Stay: koffie die het verhaal van de Keniaanse boeren vertelt. Vorige maand reisde Samuel Levie af naar Kenia om aandacht te vragen voor de kleine koffieproducent.

Training voor Keniaanse koffieboeren
Max Havelaar richtte in 2017 de eerste Climate Academy op in Machakos, Kenia. Hier krijgen de boeren training in hoe ze hun akkers kunnen beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Om de Nederlandse koffieconsument deelgenoot te maken van de Climate Academy ontwikkelde Food Cabinet de campagne Coffee to Stay. Samuel ging vorige maand voor de tweede keer bij de boeren in Kenia langs en vertelde over zijn reis bij 5 Uur Live en in zijn wekelijkse column in het Parool.

Geen koffieloze toekomst
“De koffieboeren in de regio Machakos gaven stuk voor stuk aan dat de impact die klimaatverandering op de koffieproductie heeft niet gering is: oogsten vallen tegen, opbrengsten blijven achter.” vertelt Samuel in zijn column. “Misschien dat de ontkenners van klimaatverandering eens een tripje naar Kenia moeten maken. Zij willen vast ook geen koffieloze toekomst.”

Nieuwe social media campagne
Deze maand is de nieuwe social media campagne van Coffee to Stay van start gegaan. Als verrassing kregen tien Coffee to Stay-ambassadeurs een persoonlijke boodschap van de Keniaanse boeren. Zij gaan deze maand aan de slag met het onder de aandacht brengen van Coffee to Stay. Zo maakte Isabella en Loulou van Go With The Glow deze vegan tiramisu met Coffee to Stay.

Over Coffee to Stay
Nederlanders zijn gek op hun dagelijkse kopje koffie. Met z’n allen drinken we elke dag zo’n 50 miljoen kopjes weg. Helaas hebben de klimaatveranderingen grote gevolgen voor de koffieproductie, waardoor veel boeren in de problemen komen. Omdat we ons geliefde kopje koffie graag willen houden, werkt Food Cabinet sinds 2017 samen met Max Havelaar om de problemen van kleine boeren onder de aandacht te brengen. Dit doen we met Coffee to Stay: 100% fairtrade koffie van de boeren die meedoen aan de Climate Academy. Door het kopen van deze koffie draag je bij aan een eerlijke prijs voor de boer, waardoor hij toekomstbestendig koffie kan verbouwen.

 

Een persoonlijke boodschap uit Kenia voor Susanna.