Wie wint de Publieksverkiezing Gezond Oost 2019?

04-2019

Negen ondernemers uit Amsterdam Oost gaan de strijd met elkaar aan om de Publieksverkiezing GO (Gezond Oost) 2019 te winnen. Wie heeft zijn of haar beste beentje voorgezet in het gezonder maken van het voedselaanbod? Je kan nu stemmen via deze link!

Waarom Publieksverkiezing Gezond Oost?
Gezond eten is lastig met lekkere verleidingen op elke hoek. In Amsterdam Oost werken ondernemers en buurtbewoners daarom samen aan een gezondere leefomgeving. Om deze ondernemers in het zonnetje te zetten ontwikkelden Food Cabinet samen met het initiatief Zo blijven wij gezond in Oost de Publieksverkiezing GO. Buurtbewoners kunnen middels een reactie laten weten wie hun favoriet is.

Wie zet de grootste stappen?
Het gaat bij de verkiezing niet om welke ondernemer het gezondste voedselaanbod heeft, maar om wie de grootste stappen heeft gemaakt. Kleine acties en inspanningen tellen mee, zoals het introduceren van een bloemkoolburger of door vis te roken in plaats van te frituren.

Het doel: een gezondere voedselomgeving
Schone lucht en genoeg ruimte om te spelen en te bewegen helpen om gezonder te leven, maar ongezonde snacks op elke hoek van de straat natuurlijk niet. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor de kwaliteit van het voedsel dat wordt aangeboden in de stad. Zo blijven wij gezond in Oost is daar een goed voorbeeld van. En dat is ook geen overbodige luxe, op teveel plekken in de stad wordt ongezond voedsel aangeboden. Hierdoor is het lastiger voor de bewoners om gezonder te eten.

De Publieksverkiezing GO is een initiatief van het programma Zo Blijven Wij Gezond in Oost van de Gemeente Amsterdam stadsdeel Oost. Vorig jaar vond de eerste editie van Publieksverkiezing GO plaats. Een kleine duizend mensen stemde op zijn of haar favoriete ondernemer, waarbij Aslan Versmarkt als winnaar uit de bus kwam. Dit jaar zijn negen ondernemers genomineerd door de gemeente.

Breng je stem uit!
Buurtbewoners kunnen hun stem uitbrengen tot en met 2 mei op de Facebookpagina van Zo blijven wij gezond in Oost. Op 6 mei wordt de winnaar bekend gemaakt en op 9 mei is de feestelijke uitreiking!