HÉT CAMPAGNEBUREAU VOOR EEN VOEDSELSYSTEEM MET TOEKOMST

Food Cabinet ontwikkelt aanstekelijke en toegankelijke campagnes die bijdragen aan een voedselsysteem met toekomst. Hiervoor werken wij samen met partijen die, net als wij, geloven dat het anders kan. Met ons werk spreken we een breed publiek aan en stimuleren we ander gedrag. Food Cabinet zorgt dat voedselvraagstukken de aandacht krijgen die ze verdienen en laat zien dat verandering mogelijk is. Dit doen wij in opdracht óf op eigen initiatief.

DE OPLOSSING LIGT OP ONS BORD

Als miljoenen mensen duurzaam, eerlijk en gezond gaan eten, verandert het systeem in rap tempo mee. En dat is waar wij naar streven. Vastberaden. Hap voor hap. En dat is nodig, want wereldwijd staan we voor grote uitdagingen. Klimaatverandering, afnemende biodiversiteit, sociale ongelijkheid en een ongezonde levensstijl vormen een serieus gevaar nu en in de toekomst. Gelukkig ligt de oplossing vaak letterlijk op ons bord. Anders nadenken over wat je eet, vormt de sleutel tot een betere wereld.

ONZE AANPAK

Onze campagnes bewijzen dat een beter voedselsysteem niet alleen in theorie mogelijk is, maar binnen handbereik ligt. Bij Food Cabinet laten we zien dat goed, gezond en eerlijk eten ook heel leuk en lekker is. We combineren onze voedselkennis en grote netwerk met creatieve denkkracht en een grote liefde voor eten. Onze campagnes gaan de deur niet uit zonder steengoed design, messcherpe boodschap, een culinaire invulling én de juiste strategische doorvertaling naar de doelgroep. Steevast met inhoud, vaak ook met een knipoog. Hierbij zetten we ons stevige netwerk en ruim tien jaar ervaring in de voedselbeweging in. Van boer tot chef en van wetenschapper tot retailer.

SAMEN MAKEN WE IMPACT

Food Cabinet trekt samen op met organisaties die net als wij ambitieuze doelen nastreven, groots durven denken en creativiteit omarmen. We verzetten bergen en laten zien dat het kàn. Wij werken voor overheden, ondernemers, (branche)organisaties, NGO’s en steeds vaker voor allianties van partijen die zich gezamenlijk organiseren rond een gedeelde missie. Samen maken we impact.

Met ons werk creëren we de nieuwe norm en veranderen we gedrag.

ONZE EIGEN FOOD SCHOOL

Het Food Cabinet team is nieuwsgierig en staat graag met de voeten in de klei. De Food School, ons interne opleidingstraject in samenwerking met The Food Line-up, stilt onze honger naar de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van eten. Tijdens uitstapjes verspreid door Nederland bezoeken we boeren, vissers, makers en gaan in gesprek met inspirerende ondernemers, wetenschappers en chefs.
Teamuitje Food Cabinet Food School 4 - fotografie Liset van der Laan-2 Food School vis - Food Cabinet

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Food Cabinet ontstond toen Samuel Levie, Helen Kranstauber en Sebastiaan Aalst de krachten in 2012 bundelden. Hun jarenlange betrokkenheid bij de voedselbeweging en sterke gevoel dat het anders kan, vormden de vruchtbare voedingsbodem van campagnebureau Food Cabinet. Helen en Samuel stonden aan de basis van SFYN Nederland, het Food Film Festival in Amsterdam en lanceerden talloze eigen initiatieven. Het bleek slechts het begin van iets veel groters. Met Food Cabinet knopen Samuel, Helen en Sebastiaan hun netwerken in de voedselketen aan elkaar en bouwen verder aan een beweging met positieve impact.

KOFFIE OF LUNCH?

Benieuwd wat Food Cabinet voor jou kan betekenen? Kom langs voor een kop koffie of lunch een keer mee!

Wil je meer weten of samenwerken?
Stuur een mail info@foodcabinet.nl
of bel naar 020 22 33 161