Creative Agency for GOOD FOOD

Food Cabinet is een creative agency dat met campagnes en programma’s mensen inspireert om duurzame, eerlijke en gezonde voedselkeuzes te maken. Samen met onze opdrachtgevers spreken we een breed publiek aan, stimuleren we ander gedrag en creëren we verandering in het voedselsysteem.

Als miljoenen mensen duurzaam, eerlijk en gezond gaan eten, verandert het systeem in rap tempo mee. Dat is waar wij naar streven. Hap voor hap. En dat is nodig, want wereldwijd staan we voor grote uitdagingen. Klimaatverandering, afnemende biodiversiteit, sociale ongelijkheid en een ongezonde levensstijl vormen een serieus gevaar nu en in de toekomst. Gelukkig ligt de oplossing vaak letterlijk op ons bord. Anders nadenken over wat je eet, vormt de sleutel tot een betere wereld.

Wat wij doen →

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Food Cabinet ontstond toen Samuel Levie, Helen Kranstauber en Sebastiaan Aalst de krachten in 2012 bundelden. Hun jarenlange betrokkenheid bij de voedselbeweging en sterke gevoel dat het anders kan, vormden de vruchtbare voedingsbodem van Food Cabinet. Helen en Samuel stonden aan de basis van SFYN Nederland, het Food Film Festival in Amsterdam en lanceerden talloze eigen initiatieven. Het bleek slechts het begin van iets veel groters. Met Food Cabinet knopen Samuel, Helen en Sebastiaan hun netwerken in de voedselketen aan elkaar en bouwen samen met het Food Cabinet team verder aan een beweging met positieve impact.

Bekijk ons hele team →