Bio is lekker voor jou én de wereld

Ketenorganisatie Bionext

Steeds meer mensen eten biologisch. Dat is heel fijn, want biologische voedselproductie gebeurt met respect voor dieren en met zorg voor de bodem. Hoewel consumenten steeds meer belang hechten aan duurzame voeding, groeit het aandeel ‘biologisch’ echter niet evenredig mee. En dat terwijl biologisch eten één van de lekkerste manieren is om de wereld te verbeteren!

De kwestie

Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de natuur. Bionext, de verbinder binnen de biologische sector, heeft zichzelf ten doel gesteld dat de biologische landbouw één van de leidende voedselsystemen moet zijn in 2030. Om dat te bereiken vroegen zij aan Food Cabinet om een driejarige publiekscampagne te ontwikkelen die op een luchtige en aantrekkelijk manier kennis vergroot bij consumenten, en een positieve houding creëert ten aanzien van biologisch. Zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt wanneer je een product koopt met het groene blaadje!

Campagneconcept

De kracht van biologisch is dat het niet alleen lekker is voor nu, maar ook voor later. Het is lekker voor jou maar ook lekker voor de toekomst. Daarom kwam Food Cabinet met ‘Bio lekker voor je’, een campagne die zowel aanspreekt op de egocentrische als altruïstische waarden. De persoonlijke keuze en levensstijl van mensen staat voorop, en we laten vervolgens zien hoe biologisch daarbinnen past.

De doorlopende socialmedia campagne inspireert de doelgroep op regelmatige basis met biologische recepten, interviews en interessante activiteiten en tips. Daarnaast organiseren we ‘Bio meet-up’s’ en ‘Buiten Bio Expeditie’ waarbij we het gesprek over de toegevoegde waarde van biologisch eten aangaan. Vanaf 2020 gaan we rijden met de ‘Overstapservice’, waarbij we mensen laten zien hoe makkelijk het is om een biologische keuze te maken!

Over Bionext

Bionext verbindt de Nederlandse biologische ketens van boer tot consument. Bionext wordt gedragen door drie verenigingen: Biohuis (boeren en tuinders), BioNederland (producenten en handel) en de Biowinkelvereniging. Het programma ‘Bio lekker voor je’ is door de Europese Commissie geselecteerd onder het werkprogramma 2018 en valt onder de Europese regeling voor Voorlichtings- en afzetbevorderende acties van landbouwproducten. www.bionext.nl

Samenwerkingen

Voor dit project hebben we samengewerkt met:

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Jelleke Raats via jelleke@foodcabinet.nl of 020 22 33 161.

Jelleke Raats