Eet de wereld beter met BUMI

BUMI

Plantaardig eten is niet nieuw, het bestaat al eeuwen. En tegelijkertijd is het onze toekomst: het is dé manier om onze aarde te beschermen en tegelijk gezond en lekker te eten. Samen een nieuwe traditie starten van lekker eten voor een betere wereld. Dat is waar BUMI aan werkt. Met hun biologische pulled seitan en tempeh van lupinebonen laat BUMI zien dat je eenvoudig gezond, lekker en plantaardig kunt koken. Sinds september 2021 verzorgen wij de social media marketing van BUMI. Met inspirerende content spelen we in op de interesses van de doelgroep. Zo wordt BUMI relevant bij een groeiende groep plantaardige eters die bewust wil kiezen en voor gemak gaat. Dit doen we door de focus te leggen op de complete plant based lifestyle. Een trend die alsmaar groter en groter wordt. Steeds meer consumenten zijn op zoek naar plantaardige merken. Door een regelmatige stroom aan opvallende en aansprekende content wordt BUMI een belangrijke speler op deze hard groeiende markt.

Plantaardig is de toekomst

Plantaardig eten is dus de toekomst. De oprichters van BUMI, Daan en Florian, misten plantaardige producten in de supermarkt die zowel lekker, voedzaam als makkelijk te bereiden waren en besloten het heft in eigen handen te nemen. BUMI’s assortiment bestaat uit pulled seitan en tempeh van lupinebonen. Deze plantaardige producten zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en makkelijk te bereiden. Samen met BUMI ontwikkelden we inspirerende recepten voor op de website. 

Social media marketing

Om de social strategie te bepalen, gingen we terug naar de basis en namen we een duik in het merkverhaal. BUMI heeft als doel om samen een nieuwe traditie te starten van lekker eten voor een betere wereld. Het gaat daarbij om de balans met de natuur en jezelf. Met onze kennis over wat nou écht duurzaam en lekker eten is ontwikkelen we relevante en opvallende content. De doelgroep voelt zich betrokken bij de boodschap die wij met deze content willen uitdragen. We enthousiasmeren mensen over de plant based lifestyle. Want: hoe meer mensen enthousiast zijn over plantaardig eten, hoe meer mensen zich interesseren in BUMI.

BUMI community

De content bestaat onder meer uit recepten, informatieve weetjes en een maandelijkse winactie. Hiermee inspireren en informeren we de twee subdoelgroepen. Aan de ene kant hebben we de flexitariërs, vegetariërs en veganisten die op zoek zijn naar lekkere en makkelijk te bereiden vleesvervangers. En aan de andere kant de (potentiële) ambassadeurs die een gezonde lifestyle uitdragen of inspiratie willen voor hun vegetarische maaltijd. Verder is ons doel om de BUMI community te laten groeien. Samen houden we de aarde gezond. 

“Eet de wereld beter én lekkerder met BUMI”

Receptontwikkeling

Voor de website ontwikkelden we wereldse recepten, zoals een rijstbowl met sticky tempeh of Indiase curry met seitan. Met deze recepten, van lunch tot diner, laten we zien hoe leuk en makkelijk het is om met BUMI te koken. Alle recepten zijn volledig vegan en staan binnen 30 minuten op tafel. Ze laten zien dat BUMI een voedzame verrijking voor alle keukens en gerechten is.

social media kanalen BUMI

BUMI

BUMI is een plantaardig voedingsmerk met producten die zowel lekker, voedzaam als makkelijk te bereiden zijn. Het assortiment van BUMI is 100% plantaardig, biologisch, eiwit- en vezelrijk en sojavrij. BUMI wil samen met bewuste thuiskoks de aarde gezond houden. Dit doen zij door voedzame én duurzame producten te ontwikkelen waar je eenvoudig iets lekkers mee kan koken.

Meer weten over onze aanpak en strategie?

Neem contact op met Marleen Remmen via marleen@foodcabinet.nl of 020 22 33 161