Dodoni Plant'd Greek White op het menu

Dodoni

Het meest geliefde en veelzijdige product uit de Griekse keuken is feta. Dodoni, het authentieke Griekse zuivelmerk, ontwikkelde met haar decennialange kennis van feta een plantaardig alternatief: Dodoni Plant’d Greek White. Wij creëerden een awareness campagne in Nederland. Aan de hand van ons sterke food-netwerk en expertise ontwikkelden we een smakelijke influencercampagne. Zo zorgden we ervoor dat het plantaardige alternatief top of mind werd bij de Nederlandse foodies.

Puur plantaardig, puur natuurlijk

Dodoni vroeg ons om hun plantaardige variant Dodoni Plant’d Greek White in Nederland bij jonge vega’s, flexitariërs en vegans onder de aandacht te brengen. We stelden een mix van (food)influencers samen om de drie doelgroepen zo gericht mogelijk te bereiken via Instagram en hun eigen websites.

 

Van salade tot quiche, en van borrelplank tot pasta

De focus van de campagne lag vooral op de smaak en gemak. De zorgvuldig samengestelde selectie van verschillende food-influencers sloot naadloos aan op de verschillende doelgroepen. Het plantaardige alternatief maakt feta voor iedereen beschikbaar. Aan de hand van een breed scala aan recepten lieten de influencers zien hoe veelzijdig de toepassingen van Plant’d Greek White zijn.

Van de reels, (blog)posts en stories loopt het water je in de mond! Influencers Lekker en Simpel, Leuke Recepten, UIt de keuken van Fatima, Wat eet je dan Wel, Lisa Goes Vegan en Leonie ter Veld inspireerden hun followers met heerlijke recepten waarin Dodoni Plan’td Greek White op verschillende manieren werd verwerkt. Gelijktijdig liep er een campagne het instagram account van Dodoni met owned content: een advertentie waarin de smaak centraal stond.

Resultaten

Content

9 reels, 12 storysets

Opgeslagen reels

6.877

Totaal aantal social views

1.3 miljoen

De influencercontent, 9 reels en 12 storysets, had totaal een bereik van meer dan 1.3 miljoen views! Ook zijn de Instagram reels ontzettend veel opgeslagen: in totaal 6.877 keer. Als klap op de vuurpijl waren de reacties in de comments ontzettend enthousiast. Missie geslaagd!

Opdrachtgever

Dodoni, het bestverkochte feta-merk in Griekenland, brengt de authentieke Feta, Yoghurt, Halloumi en Gele Kazen naar Nederland. Dodoni staat voor traditionele Griekse smaak en kwaliteit. En dat proef je!

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Neem contact op met Kevin Corcoran via kevin@foodcabinet.nl of 020 22 33 161.

Kevin Corcoran - creatief directeur Food Cabinet