De Smaak van Flevoland in de Flevour Box

Flevo Campus

Zes weken lang bundelde Food Cabinet samen met Flevolandse producenten de krachten voor de Flevour Box: de Flevolandse #supportyourlocalsNL box vol lekkers uit Flevoland. De laatste boxen zijn inmiddels verpakt en verzonden. Met ruim 1200 verkochte boxen en 20+ publicaties in de lokale media hebben veel mensen kennis gemaakt met de Smaak van Flevoland.

Lokale voedselondernemers steunen

Het idee voor de Flevour Box is ontstaan uit de urgentie om lokale voedselondernemers te steunen tijdens de coronacrisis. De Flevour Box maakt kiezen voor lokale voedselproducenten makkelijk en laat consumenten kennismaken met de Smaak van Flevoland. De Flevour Box is de start van de campagne “Flevour, de Smaak van Flevoland”, die lokaal voedsel in de provincie op de kaart zet.

De Smaak van Flevoland

De Flevour Box is een pakket vol overheerlijke producten uit Flevoland: van wortels en uien tot spelt en platbrood. Consumenten konden het pakket bestellen via www.smaakvanflevoland.nl. In Lelystad, Almere, Dronten en Zeewolde kon deze worden thuisbezorgd. Als ambassadeur van de Flevour Box ontwikkelde chef en kookboekenschrijver Nadia Zerouali bijpassende recepten. 

Met online advertenties en een slimme media-aanpak is de Flevour Box lokaal op de kaart gezet. Door de focus zowel te leggen op het promoten van de lekkere inhoud van de box als de steun voor de Flevolandse producenten, werden mensen in Flevoland geïnformeerd en geactiveerd om een box aan te schaffen. Daarnaast zetten we ook in op bewustwording – het draait niet alleen om de Flevour Box, maar om het breder kennismaken met de Smaak van Flevoland. 

Ambassadeur Nadia Zerouali met de Flevour Box, recepten en de box vol streekproducten.

De resultaten

Met ruim 1200 verkochte boxen en 20+ publicaties in de lokale media hebben veel mensen kennis gemaakt met de Smaak van Flevoland.

En dit was pas het begin van Flevour! De betrokken partijen zijn druk bezig met nieuwe plannen om de Smaak van Flevoland op de kaart te zetten.

“Lang niet iedereen weet wat er allemaal in Flevoland geproduceerd wordt. Door deze actie hebben we de kleurrijke Flevolandse smaak bij de mensen thuis kunnen brengen”

– Nadia Zerouali

Flevour Box in cijfers

1274

Verkochte boxen

110.000+

mensen bereikt via social media

15.000

unieke websitebezoekers

Flevo Campus

Flevo Campus is dé wetenschappelijke verzamelplek voor innovaties op het gebied van stedelijke voedselvraagstukken voor de toekomst. Onder het dak van de Flevo Campus brengt Almere studenten, onderzoekers en bedrijven samen om te onderzoeken en te testen hoe we voedselvoorziening in groeiende steden kunnen veranderen en vernieuwen. Flevo Campus is een samenwerkingsverband tussen Aeres Hogeschool Almere, Wageningen University & Research (sinds 2019), de Gemeente Almere en de Provincie Flevoland. Tot eind 2019 maakte ook het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS Institute) deel uit van Flevo Campus.

Samenwerkingen

Voor deze campagne hebben we samengewerkt met:

  • Website – Daan Dagevos, Wunderwald
  • Design – Dominique Mathijs, Codam
  • Productie – Eva Flantua, Studio Daagsch
  • Ambassadeur – Nadia Zerouali
  • Partners – Vereniging Flevofood, Local2local, de Lelystadse Boer

Meer weten over deze campagne?

Neem contact op met Marleen via marleenremmen@foodcabinet.nl of 020 22 33 161.

Marleen Remmen