Meer kleur op je bord

Nationaal Actieplan Groenten en Fruit

Eet 250 gram groenten en twee stuks fruit per dag, luidt het devies. Gemiddeld krijgen we daar echter maar de helft van binnen. Veel te weinig! En dat terwijl er zo enorm veel te genieten valt van de kleurrijke wereld van groenten en fruit.

De kwestie

Een plantrijk dieet is supergezond en beter voor het milieu dan veel andere opties in de supermarkt. Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) vroeg Food Cabinet een campagne te ontwikkelen om heel Nederland aan te zetten tot het eten van meer groenten en fruit. En dat is best een lastige uitdaging, want bijna iedereen weet wel dat groenten en fruit eten gezond is. Dat is zelfs deel van het probleem: groenten en fruit zijn voor veel mensen een ‘moetje’. 

Campagneconcept

Iets moeten maakt het minder aantrekkelijk. Daarom is het belangrijk om op een andere manier over groenten en fruit te gaan praten. Nederlanders moeten groenten en fruit willen eten, omdat ze het leuk en lekker vinden en omdat meer groenten en fruit hen helpt om succesvol te zijn.

De Ga voor Kleur publiekscampagne die Food Cabinet ontwikkelde, is erop gericht een nieuwe, positieve conceptuele lading aan groenten en fruit mee te geven. Geen verplicht nummer meer maar een smakelijke kans om goed te doen en je goed te voelen. Naast de publiekscampagne ontwikkelde Food Cabinet ook het Ga voor Kleur Lab, een wetenschappelijk onderzoeksproject waarin onderzocht werd hoe meer groenten- en fruitconsumptie makkelijker gemaakt kan worden. 

Over het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit

Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) heeft als doel de consumptie van groenten en fruit in Nederland gedurende 3 jaar (2017-2019) te stimuleren door het vormen van een brede coalitie waarin bestaande initiatieven met voornoemd doel worden gebundeld en versterkt. Het NAGF wordt gevormd door de vereniging GroentenFruit Huis, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en nader te noemen partners.

Meer weten?

Neem contact op met Sebastiaan Aalst via sebastiaan@foodcabinet.nl of 020 22 33 161.

Sebastiaan Aalst