Ontmoetingsplek voor voedselpioniers

Stichting DOEN

Op 27 november organiseerden wij in opdracht van Stichting DOEN het Oogstfeest. Tijdens het Oogstfeest laten Nederlandse voedselpioniers zien aan welke bijzondere projecten binnen het speerpunt ‘Klimaat en Voedsel’ van stichting DOEN zij hebben gewerkt. Denk bijvoorbeeld aan projecten als de Voedselapotheek, FoodLab Pulses en de Superlijst. Met het Oogstfeest geven wij de creatieve, sociale en groene initiatieven een podium en brengen wij de verschillende projecten met elkaar in contact.

Hoe ontmoet je elkaar tijdens een pandemie?

De afgelopen twee jaar heeft Stichting DOEN met het speerpunt ‘Klimaat en Voedsel’ veel bijzondere voedselpioniers gesteund en op weg geholpen. Om de afsluiting van het speerpunt te vieren, wilde Stichting DOEN al deze voedselpioniers graag de kans geven om te presenteren en vieren waar zij zo hard aan hebben gewerkt. Het liefst met een evenement voor en door elkaar, waar deze pioniers elkaar kunnen inspireren en ontmoeten. Iets organiseren dat aan alle bovenstaande eisen voldoet in coronatijd is zeker een uitdaging, maar het is gelukt! We kwamen uit op een succesvol hybride event, live vanuit Pakhuis de Zwijger: Het Oogstfeest.

Campagneconcept

Het Oogstfeest was zowel een online als een offline evenement waarbij we met een tiental gasten aanwezig was in de studio in Pakhuis de Zwijger. Het andere deel van de groep voedselpioniers deed live mee via Zoom. Zowel offline als via de Zoom Meeting presenteerden de voedselpioniers de resultaten van hun projecten. Ook konden ze elkaar vragen stellen, aangeven dat ze elkaar wilde ontmoeten of aangeven dat ze open stonden voor een samenwerking. Wij verzorgden de hele productie, programmering, de look and feel van het Oogstfeest, de communicatie rondom het evenement en Helen deed de moderatie.

“Het was geen gemakkelijke opdracht om het Oogstfeest te organiseren, omdat we constant te maken hadden met veranderende corona-regels. Het event heeft in de aanloop dan ook vele verschillende vormen gekend. De communicatie met het team van Food Cabinet verliep snel, eerlijk en helder, wat het maken van snelle beslissingen vergemakkelijkte. En vooral door de inzet van het team en de prettige en flexibele samenwerking, is het een groot succes geworden!”

Rolinda Ferron, Communicatieadviseur Stichting Doen

Het resultaat

Het belangrijkste doel van het Oogstfeest was om de verschillende initiatieven van het speerpunt Voedsel en Klimaat met elkaar te verbinden. Op dat vlak was deze hybride bijeenkomst een enorm geslaagd evenement. Stichting DOEN was erg tevreden met de inhoud van het programma en was onder de indruk van de interactie tussen de voedselpioniers in deze nieuwe vorm. Met het Oogstfeest hebben we laten zien dat ook digitaal connectie maken en het vieren van successen mogelijk is. Zowel tijdens het evenement als achteraf hebben we verschillende dingen gedaan om de deelnemers actief te betrekken. Zo kregen alle voedselpioniers een borrelpakketje thuis en konden ze elkaar na afloop nog online opzoeken. Door de grote betrokkenheid van de initiatieven en de interactie tussen de deelnemers deed de bijeenkomst niet onder voor een live bijeenkomst.

Ben jij benieuwd naar Het Oogstfeest en hoe het programma in elkaar zat? Je kunt het hele evenement hier terugkijken.

Stichting DOEN

DOEN gelooft in een groene, sociale en creatieve samenleving. Met de bijdrage van de Goede Doelen Loterijen ondersteunt DOEN vernieuwende initiatieven. Initiatieven van mensen die risico’s durven nemen om hun vaak baanbrekende ideeën tot leven te brengen en daarmee anderen inspireren. DOEN geeft deze voorlopers een vliegende start, zodat zij kunnen laten zien dat het kan en daarmee anderen inspireren. Waar mogelijk draagt DOEN na die eerste fase het stokje over aan andere partijen die de impact van de voorlopers kunnen vergroten. www.doen.nl

Samenwerkingen

Voor deze campagne hebben we samengewerkt met:

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Sebastiaan Aalst via sebastiaan@foodcabinet.nl of 020 22 33 161.

Sebastiaan Aalst

Bekijk meer projecten