Charlotte van den Arend

Weet waar je de beste kaassoufflés kunt kopen

Charlotte van den Arend

Campaigner

charlotte@foodcabinet.nl

Een betere wereld begint bij je jezelf, dus ook bij je eigen bord. Mijn missie is om mensen na te laten denken over hun eten en de wereld erachter: waar komt je banaan of kopje koffie eigenlijk vandaan? En waarom eten we in Nederland eigenlijk stamppot? Ik vind het superleuk om bij Food Cabinet veel over eten te leren én natuurlijk om met onze projecten en campagnes bij te dragen aan een toekomstbestendig voedselsysteemsysteem.

Als campaigner zorg ik voor een goede uitvoering van al onze campagnes en programma’s. Zo werk ik bijvoorbeeld aan het #verspillingsvrij-diner, de organisatie van een event voor een toffe nieuwe vleesvervanger; jackfruit en ontferm ik mij over de communicatie en productie van een internationale conferentie over gezonde steden voor iedereen! Ik zorg dat alles in goede banen loopt!

Daarnaast programmeer en organiseer ik ook onze Food School en Cinemangé-avonden in de Melkweg. Dit vind ik superleuk en leerzaam omdat ik hiermee veel inhoudelijke kennis opdoe en die met het hele team kan delen.

Kijk- en leestip

The Great British Bake Off: Het beste programma om onderuitgezakt op de bank te kijken! De Britse accenten en humor maken dit programma erg fijn, én je Engelse bakvocabulaire gaat met sprongen vooruit. Let op: je krijgt er wel altijd zin van in zoetigheid, dus zorg dat je een lekkere reep Tony’s in huis hebt voor je eraan begint 😉

Heel veel VEG! van Hugh Feanley Wittingstahl: Het allerfijnste boek als je met groenten en kruiden in de hoofdrol kookt. Geen vleesvervangers, maar groenten in hun volle glorie en net even anders dan je zelf zou bedenken. Een dikke aanrader!