Eva Meier

Het lekkerste hapje voor het laatst bewaren

Eva Meier

Campaigner

eva@foodcabinet.nl

Daar sta ik weer… Met mijn neus tegen de winkelruit van de bakker gedrukt of in de supermarkt in Japan met een mand vol met alles wat ik nog niet ken. Bij ons thuis stond papa vooral in de keuken en aten mijn moeder en broertje alles op. En ik… Ik doe het lekker alle twee.

Ik ben gefascineerd door hoe we op de wereld allemaal een eigen relatie met eten hebben, maar hoe alles toch zo met elkaar verbonden is. Voedsel is een van de meest basale en complexe dingen tegelijk. Van moestuin tot voedselmaffia, van honger tot eating contests en van zonlicht tot chocoladereep. Met de groeiende wereldbevolking en een warmer wordende aarde staan we voor een grote uitdaging. Stilzitten is geen optie, maar dat is nog best lastig als je ook Chef’s Table wilt bingewatchen.

Als campaigner bij Food Cabinet wil ik mensen én organisaties iets bijbrengen en in beweging krijgen om samen impact te maken. Iedereen kan iets doen en veel kleine dingen kunnen samen heel groot zijn.

Kijk- en leestip

Taarten van Abel: Wie houdt er niet van taart? Bakker Siemon gaat met kids aan de slag om samen de mooiste taarten te bakken. Niet zomaar een taart, maar een taart speciaal gemaakt voor iemand waar het kind iets tegen wil zeggen. Bedankt dat ik altijd bij jou mochten spelen toen mama zo ziek was. Of fijn dat je mij geholpen hebt met rekenen, want dat kan ik niet zo goed. Zwaar en toch luchtig. Net chocolademousse.

Sjakie en de Chocoladefabriek van Roald Dahl: Need I Say More?