Faye Lui

Mag je wakker maken voor cheese en onion chips en kan niet zonder crispy chili oil sambal

Faye Lui

Campagnemanager

faye@foodcabinet.nl

“Houd je van koken?” was een van de eerste vragen die aan mij werd gesteld tijdens mijn sollicitatiegesprek bij Food Cabinet. Ik ben gek op koken! Koken is mij met de paplepel ingegoten, maar toch kookt mijn generatie heel anders dan de generatie van mijn moeder. Mijn moeder was huismoeder en kookte elke dag voor mijn broertje en mij. Zij maakte alles van scratch en verspilde niks. Voorgesneden groenten of voorverpakte maaltijden waren non-existent. 

De generatie van nu kookt veel minder dan vroeger, maar kijkt wel massaal naar kookprogramma’s. Het is belangrijk dat we nieuwsgierig blijven naar de oorsprong van ons eten. Die nieuwsgierigheid zijn we verplicht aan de producenten van ons voedsel, maar ook aan onszelf en de generatie van de toekomst. 

Food Cabinet biedt food for thought op ludieke wijze. Met onze campagnes, events en creatieve uitspattingen nemen wij jou mee op voedselavontuur. Het voedselsysteem moet op de schop en in plaats van daar abstract of wollig over te zijn bieden wij handvatten en perspectief met een helder verhaal. Als projectmanager draag ik hier met veel liefde mijn steentje aan bij.

Kijk- en leestip

Thank you for the rain: Een prachtige documentaire over de directe effecten van klimaatverandering op het land van een boer in Afrika. In het Westen “voelen” wij deze effecten in ons dagelijks leven niet. Dankzij deze documentaire besef je dat de keuzes die jij hier maakt ergens anders in de wereld voelbaar zijn.

Simpel: Lekker en gezond eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Top als je indruk wil maken op je vegetarische vrienden en tegelijkertijd je carnivoor maten wil overtuigen dat sin carne ook echt eten is.