Ilja Jonk

Met extra truffelmayo alsjeblieft

Ilja Jonk

Contentredacteur

Het belang van gezond, duurzaam en lekker eten is er bij mij (vrij letterlijk) met de paplepel in gegoten. Het verbaast dus niemand dat ik Voeding & Diëtetiek ging studeren, en dat ik nu elke dag werk aan thema’s als biologische voedselproductie en een gezonde voedselomgeving. Ik geloof heilig dat voedsel een enorme impact op ons bestaan heeft, en dat we met onze keuzes kunnen bijdragen aan een betere wereld. Bij Food Cabinet kan ik hier elke dag aan werken. Hoe tof!

Als campaigner werk ik aan de communicatie en productie van onze campagnes. Dit betekent voornamelijk: schrijven, schrijven, schrijven, en de occasional grootste stamppot van Nederland in elkaar stampen. Daarnaast zorg ik er als office manager voor dat alle zaken op kantoor tiptop in orde zijn zodat we als team met volle focus kunnen bouwen aan een beter voedselsysteem.

Kijk- en leestip

SORTED food: Vijf vrienden die je laten zien hoe je megaveel plezier kunt beleven in de keuken. YouTube-video’s waar je vrolijk van wordt, soms nog eens iets van opsteekt en regelmatig hardop van moet grinniken. Dikke aanrader!

Eet als een expert: Een handboek van voedselexperts dat de zin en onzin van voedselhypes van elkaar scheidt en je uitlegt wat nou écht gezond eten is. Dit is een boek waar ik als afgestudeerd voedingsdeskundige helemaal blij van word.