Liset van der Laan

Eén beleg is geen beleg

Liset van der Laan

Online media specialist

liset@foodcabinet.nl

Het mooie aan voedsel vind ik dat echt iedereen op de wereld er dagelijks mee bezig is. Of je nu in Alaska woont, of in het drukke Delhi, aan het eind van de dag hebben we allemaal behoefte aan een lekker maal. Sinds ik bij Food Cabinet werk is er een wereld voor me opengegaan op het gebied van voedsel. De onderwerpen gaan van de voedselomgeving tot voedselverspilling, en hippe groenten tot plantaardige eiwitten.

In mijn rol als online campaigner ben ik dagelijks bezig met het vertalen van verhalen naar een online omgeving. De laatste ontwikkelingen op Instagram, Facebook en in de online media houd ik nauwlettend de gaten, om precies te weten waar en hoe we onze doelgroepen kunnen bereiken met onze campagnes.

 

 

Kijk- en leestip

Ik heb de documentaire Well Fed en een artikel uit de Volkskrant gekozen omdat ik het debat rondom genetische modificatie heel interessant vind. Technologische vooruitgang vieren we in bijna alle sectoren, maar als het om voedsel gaat zijn we erg terughoudend. Waarom? Als we een aardappel kunnen maken die bestand is tegen de aardappelziekte fytoftora, dan zouden we dat toch juist moeten toejuichen? Het antwoord is natuurlijk wat genuanceerder, maar ik denk dat we GMO niet per definitie moeten afkeuren.