Mathilde Drijver

Grootste fan van tomaat

Mathilde Drijver

Office manager

mathilde@foodcabinet.nl

Is er iets mooiers om je liefde voor vrienden en familie te tonen of mensen beter te leren kennen en mensen samen te brengen dan door middel van samen koken en eten? Ik vind van niet! Wat dit nog mooier zou maken? Dat we allemaal een stukje bewuster met ons voedsel omgaan. Ik heb me hier tijdens mijn studie mee bezig gehouden door projecten over de (Nederlandse!) tomaat en voedselverspilling.

Als officemanager ben ik verantwoordelijk voor alle interne en ondersteunende werkzaamheden, zodat het Food Cabinet team met volle focus en vaart aan een beter voedselsysteem kan werken. Wil je een keer kennismaken met Food Cabinet en aanschuiven voor de lunch of een kop koffie? Bij mij ben je aan het goede adres.

Mathilde's kijk en lees tips

Ready Steady Cook: Dit was vroeger altijd al een van mijn favoriete tv-programma’s! In dit programma mochten twee deelnemers een zakje boodschappen meenemen ter waarde van 5 pond, hiermee bedachten en kookten de twee chefs samen met de deelnemers in twee teams in korte tijd een gerecht. Ik vond het fascinerend dat de chefs zo snel een gerecht bedachten met zomaar wat ingredi├źnten, en dat in zo’n korte tijd ook nog op tafel konden zetten, dit samen met de Britse humor maakt het een super vermakelijk programma.

Kookboeken van Elly Pear: Elly Pear is een van mijn favoriete chefs! Ze had heel lang the Pear Caf├ę in Bristol, Engeland, waar ik zelf toen ik 17 was een aantal maanden heb gewoond. Al klinkt het misschien gek, in deze stad heb ik heel veel lekker gegeten en nieuwe gerechten leren kennen, ook hebben ze daar veel eettentjes en marktjes met lokale, verse en huisgemaakte producten. Haar gerechten zijn bijzonder maar simpel en ze heeft veel tips voor het opmaken van restjes, batch-cooking en hoe je eten moet bewaren.