Groen

Fietst graag om voor een goede bakker

Marije van Oostenbruggen

Projectmanager

marije@foodcabinet.nl

Wat begon met een nieuwsgierigheid naar het effect van voeding op mijn eigen lichaam, groeide al snel uit naar een brede interesse in het hele voedselsysteem en alles wat daarbij komt kijken. Gezondheid, duurzaamheid, culturele achtergronden, marketing, politiek, liefde… voedsel is zo breed!

Als projectmanager bij Food Cabinet komen mijn passie voor voedsel en achtergrond in communicatie en marketing heel goed samen. Ik werk graag samen met mensen die zich ook inzetten voor een betere wereld, en ik haal veel energie van het komen tot een concept, productie of creatie waar iedereen trots op is.

Kijk- en leestip

Boer Ayoub: Een zesdelige serie op NPO over een Marokkaans-Nederlandse boer (23 jaar) die droomt van een eigen melkveehouderij in Nederland. Wat mij betreft is hij de perfecte ambassadeur voor een nieuwe generatie boeren en de melkveehouderij, maar heel belangrijk ook de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap. Want ook in de voedsel wereld zijn diversiteit en inclusiviteit hele belangrijke onderwerpen.

Ooit aten we dieren: Een kort maar krachtig boek over onze vleescultuur en de vee industrie. Roanne van Voorst (antropoloog) schetst een toekomstbeeld waarin het eten van dierlijke producten taboe is, zonder daarin belerend of deprimerend te zijn. Zet de huidige transitie naar steeds meer plantaardig eten door? En zo ja, hoe kijken we over tientallen jaren dan terug op onszelf? Food for thought!