Marleen Remmen

Kook met de wijn die je drinkt!

Marleen Remmen

Producent

marleenremmen@foodcabinet.nl

Door mijn werk bij Food Cabinet krijg ik de kans om voedsel uit de anonimiteit te halen en iedereen kennis te laten maken met gezond, duurzaam voedsel. Er zijn zoveel kanten om duurzaam voedsel te bekijken, bijvoorbeeld; verspillingsvrij, eiwittransities en lokale voedselsystemen. Door bij Kromkommer, Rechtstreex en de Food Academy te hebben gewerkt als projectcoördinator heb ik kennis kunnen maken met o.a. deze verschillende facetten.

Binnen Food Cabinet werk ik als campaigner aan het produceren van al onze campagnes en programma’s. Voorbeelden zijn het project Agri meets Design waar de samenwerking wordt aangegaan tussen boeren en designers, de eventproductie rondom een koffietafel van Max Havelaar op World Food Day in Den Bosch en het organiseren van een culinaire perstour voor Fairtrade Original. Met mijn hands-on mentaliteit zet ik plannen graag om in actie. Actie in de taxi dus!

Kijk- en leestip

Chasing Coral: Naast eten heb ik nog een passie: natuur! Deze documentaire is een harde klap in het gezicht en zet je met beide benen op de grond.

The crossroads of should and must: Ik heb een kleine fetisj voor boeken, geen leesboeken met 200 pagina’s vol tekst en ellenlange verhalen, maar visueel fijne boeken. Boeken met mooie tekeningen, beeld, dikke kaften en verschillende papiersoorten. Dit boek is daar een voorbeeld van. Het biedt een frisse blik op een misschien wat uitgekauwde vraag die iedereen zichzelf wel eens heeft gesteld: “wat is mijn passie?” Hierin vind je dus geen saaie teksten of zweverige ideeën maar juist grappige, inspirerende en erg creatief vormgegeven content die je aan het denken zet.