Maureen van den Akker

Groentjes brengen geluk

Maureen van den Akker

Creatief

Mijn fijnste plek is thuis aan de bar met een glas wijn, terwijl mijn vriend aan het koken is. Liefst Indiaas met zelfgemaakt naanbrood. Hoe meer groenten, hoe blijer ik word. Of groentjes, zoals ze in België liefdevol zeggen. Aandacht voor koken en eten associeer ik met geluk en harmonie. Al van kinds af aan toen ik de bonen in reepjes mocht snijden door te draaien aan een wonderlijk machientje. De familie-bbq’s bij mijn ouders in de tuin. Nog even warme soep voordat we naar de tent gaan op een festival. Zo zijn veel mooie herinneringen op de een of andere manier gekoppeld aan eten.

Bij Food Cabinet krijg ik als senior creatief de kans om mijn liefde voor goed, gezond en met zorg gemaakt eten over te brengen op anderen. Ik hou me bezig met het bedenken en bereiden van slimme, creatieve campagnes voor onze opdrachtgevers. Want hoe meer zielen we kunnen winnen voor de goede voedselzaak, hoe meer geluk voor ons allemaal.

Kijk- en leestip

Vleesverlangen. Ik hou van goed vlees en zal het vast nooit afzweren. Maar na het zien van deze docu is er wel iets veranderd. We eten eigenlijk alleen nog vlees bij speciale gelegenheden. Wat ik mooi vind aan de aanpak van Marijn is dat er geen oordeel wordt gegeven, maar dat je je wel heel bewust wordt van de verantwoordelijkheid die je hebt op het moment dat je ervoor kiest om een dier te eten.

Zes seizoenen, een nieuwe kijk op groenten. We hadden een tijdje een abonnement op biologische seizoensgroenten. Heel fijn, zeker voor een groentefan als ik. Maar op een gegeven moment weet je niet meer wat je moet koken met de zoveelste pompoen, kool of courgette. Hadden we toen dit boek maar gehad. Het maakt met de seizoenen koken zoveel makkelijker en vooral: superlekker.