Renee Hendrickx

Kijkt kookshows aan de lopende band

Renee Hendrickx

Communicatiespecialist

renee@foodcabinet.nl

Na een sollicitatiegesprekje op een oude bank op het Food Film Festival-kantoor aan de James Wattstraat in Amsterdam-Oost, belande ik in December 2011 aan een lange tafel bij Helen thuis. Aan tafel allemaal te gekke mensen die een grote liefde hadden voor eten en films en die stuk voor stuk tot doel hadden de wereld te verbeteren. Ik durfde die avond niks te koken, want wat zet je mensen voor die allemaal helemaal verzot zijn op eten als je eigenlijk helemaal niet kunt koken? Ik besloot voor veilig te gaan, nam een lekkere fles wijn mee en nestelde me aan tafel. Binnen no time voelde ik me zo thuis bij deze mensen en hun drive om iets goeds te doen voor de wereld. Drie te gekke edities lang werkte ik voor het Food Film Festival. Hoewel Helen en Samuel druk waren met het festival begonnen zij ondertussen ook met het oprichten van Food Cabinet. Ik hoefde dan ook geen twee keer na te denken toen ze mij vroegen ook bij Food Cabinet te komen werken.

Hoe langer ik hier werk, hoe meer ik leer over hoe politiek eten is. En dus ook dat je met campagnes over eerlijker, gezonder en duurzamer eten echt een verschil kunt maken. Voor mij is het niet te verkroppen dat andere mensen moeten lijden onder ons dieet en daarom zet ik mij in voor verandering.

Sinds 2013 houd ik me als communicatiespecialist bezig met al onze communicatie en PR. Ik ken de Food Cabinet tone of voice dan ook als geen ander: aanstekelijk, positief en vaak met humor! Als ik terugkijk op alles dat we hebben gedaan in de afgelopen jaren, dan overheerst een gevoel van trots en ben ik blij dat ik ergens kan werken waarbij je met zoveel te gekke mensen mag samenwerken en invloed kunt uitoefenen op de wereld waar we in leven.

Kijk- en leestip

Super Size Me: Dit was één van de eerste food documentaires die ik zag. Hij maakte heel erg veel indruk op mij als 16-jarige en nog steeds kan ik me verbazen over hoe onze voedselomgeving ons beïnvloedt.

Honger: Ik zou iedereen aanraden om het boek Honger van Martín Caparrós te lezen. Het boek demonstreert heel goed hoe absurd honger is in een tijd waarin we genoeg voedsel produceren voor iedereen. Waarom komt het dan niet bij de juiste mensen terecht?

Podcasts: Ik heb extra luistertips want ik ben groot fan van podcasts! De podcast ‘Cheft’ van Hiske Versprille is een echte aanrader en ook de aflevering met Joris Bijdendijk van Yous & Yay zou ik zeker eens luisteren.