Sebastiaan Aalst

Culinaire appel valt niet ver van de boom

Sebastiaan Aalst

Oprichter, Eigenaar, Strategisch Directeur

sebastiaan@foodcabinet.nl

Vanaf mijn twaalfde kookte ik vrijwel alle dagen voor ons gezin. Niet omdat het moest, maar omdat ik gek was van koken en mij heel graag bemoeide met wat er op tafel kwam. Later kwam daar – o.a. tijdens mijn studie politicologie – een veel bredere maatschappelijk interesse voor voedsel bij: waar het vandaan komt, hoe het geproduceerd wordt en hoe het duurzamer, eerlijker en gezonder kan.

Als partner en directeur strategie bij Food Cabinet houd ik mij vooral bezig met de inhoud van ons werk. Ik denk met onze opdrachtgevers na over de beste aanpak en ontwikkel de juiste strategie voor onze campagnes. Ik hou goed in de gaten wat er speelt binnen de voedselsector, zodat ons werk actueel en relevant blijft. Ook ben ik verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling van ons bureau en altijd op zoek naar de beste mensen om ons team nog verder te versterken!

Kijk- en leestip

Kings of Pastry: Nog steeds één van mijn favoriete docu’s. Het gaat over de hoogst haalbare onderscheiding in de patisserie, toegekend door Meilleur Ouvrier France (MOF).  Het is een zenuwslopende en krankzinnige competitie, niets minder dan Olympische Spelen voor meesterbanketbakkers of zoals een recensent van Trouw schreef: Heel Holland Bakt tot de tiende macht.

De Voedselcommissaris: Een spannend en leerzaam boek over de voedselvoorziening in Nederland in oorlogstijd. Het doet je beseffen hoe kwetsbaar die kan zijn en hoe makkelijk we het vaak als vanzelfsprekend beschouwen.