Simone van Dorresteijn

Verslaafd aan spinazie à la crème uit de diepvries

Simone van Dorresteijn

Voedingsdeskundige, campaigner

simone@foodcabinet.nl

Mijn missie is om een beter voedselsysteem de nieuwe norm te maken. Bij Food Cabinet kan ik deze missie combineren met mijn voedingskundige achtergrond – op een onwijs toffe manier! Hoe fijn is het als je vanuit je idealen kunt werken? En ik kan me ook geen leuker team wensen om dit mee te doen.

Bij Food Cabinet denk ik als voedingswetenschapper mee binnen campagnes. Zo werk ik aan projecten waarin onderzocht wordt of de inname van groente en fruit verhoogd kan worden via nudging (een subtiel duwtje in de juiste richting) of die de gezonde pieper weer op de kaart zetten.

Ennn… je kunt me inderdaad echt wakker maken voor spinazie à la crème uit de diepvries, even opgewarmd met wat peper. Guilty pleasure!

Kijk- en leestip

Dead donkeys fear no hyena’s: Dit is zo’n verhaal waar je even stil van bent. Een verhaal dat je doet realiseren wat de keerzijdes kunnen zijn van grote investeerders die armoede komen bestrijden.

Ananas: Over voedsel leren is leuk, maar leuk over voedsel leren is nog beter! Dit boek heeft een perfecte balans tussen mega veel informatie overbrengen en een mooi verhaal vertellen. En er gaat dus echt een tof verhaal schuil achter de ananas.