Wijzigingen advertentiebeleid Facebook en Instagram

Wijzigingen advertentiebeleid Facebook en Instagram

We willen je informeren over de recente veranderingen in het advertentiebeleid van Facebook en Instagram. Zoals je misschien zelf ook gemerkt hebt, heeft Facebook’s moederbedrijf, Meta, een abonnementsmodel geïntroduceerd om te voldoen aan deze nieuwe privacyregels. Gebruikers kunnen kiezen voor een advertentievrij abonnement (€13 per maand) of een gratis account blijven gebruiken, waarbij ze toestemming geven gebruikersdata te delen en advertenties blijven zien.

Wat betekent dit voor jou?
We verwachten dat het grootste deel van de community instemt met de privacy regels en kiezen voor een gratis account. Dit betekent dat we nog steeds gericht kunnen adverteren via deze platforms en daarmee online zichtbaar blijven bij de juiste doelgroep. Er zal een kleine groep zijn waarvan de gebruikersgegevens nu niet beschikbaar zijn. Hoe groot deze groep precies is en wat dit betekent voor de totale online zichtbaarheid is momenteel niet duidelijk. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen en passen de inzet van advertenties in op basis van deze veranderingen.

Social media bereik in 2024
Online marketing draait allemaal om begrip van je doelgroep en het bieden van waardevolle content, zowel betaald als organisch. Naast adverteren zijn er diverse mogelijkheden voor het effectief inzetten van social media, die door de veranderingen waarschijnlijk belangrijker worden. Deze veranderingen gebruiken we graag als aanleiding om samen de doelstellingen voor volgend jaar te bepalen en strategieën te ontwikkelen voor effectieve inzet van social media. Zo kunnen we jullie marketingbudget zo effectief mogelijk blijven inzetten om de juiste doelgroep te bereiken.