Vanaf mijn zeventiende stond ik in de keuken. Ik wilde altijd al chef worden en mijn droom kwam uit. Langzamerhand begon ik steeds beter te begrijpen dat er achter de producten waarmee we in het restaurant werkten verhalen zaten. Soms romantische sprookjes en soms donkere horrorverhalen. Ik ging politicologie studeren met een focus op voedselbeleid. Na het opzetten van de Youth Food Movement wilde ik verder met de onderwerpen die mij interesseerden. Met Helen en Sebastiaan zette ik Food Cabinet op. Het bureau waar creativiteit en onze hoop op een gezonder voedselsysteem samen komen.
Als oprichter van Food Cabinet kijk ik altijd waar mogelijkheden zijn voor verandering. Ik ga graag het gesprek aan met bedrijven en organisaties die anders willen. Als chef culinair denk ik ook op culinair vlak mee binnen campagnes. Een onmisbaar element in al ons werk! Mijn eigen culinaire kennis en uitgebreide netwerk van chefs, makers en producenten komt hier goed van pas.
Kijk- en leestip
Ratatouille: Ratatouille speelt zich af in de keuken van een Franse topzaak. Ik vind het bijzonder hoe het leven van een jonge kok op speelse wijze wordt weergegeven in de film. Tegelijkertijd krijgen jonge kinderen echt iets mee over koken. En jonge kinderen leren dat koken leuk is en misschien nog wel belangrijker, dat iedereen het kan!
The Oxford Companion To Food: Er is en wordt ontzettend veel geschreven over eten. Iedere week opnieuw komen er kookboeken uit, er zijn filosofische boeken over de rol van eten in onze maatschappij en ga zo maar door. Maar The Oxford Companion is gewoon een prachtig encyclopedisch werk van Alan Davidson (sowieso een beetje een held). Hierin vind je de achtergronden van ingrediënten en technieken. Het was een belangrijke inspiratiebron voor de Dikke van Dam. Ook een mooie encyclopedie, maar wie The Oxford Companion onder de arm heeft kan alles opzoeken.