Roos

Het liefst doe ik knoflook op mijn knoflook.

Roos Olijve

Financieel Medewerker

roos@foodcabinet.nl

.

Geboren in Zuid-Korea, maar opgegroeid in een dorpje in Friesland. Als kleindochter van een bakker (mijn pake had zijn eigen bakkerij), wist ik wel raad met het fruit uit de enorme moestuin van mijn ouders. Het bakken zit dan ook in m’n bloed en ik doe het erg graag. Niet voor niets bak ik elk jaar rond Oud en Nieuw knieperties. Echter is dit dan weer naar recept van mijn Drentse oma!

We verbouwden niet alleen allerlei fruitsoorten, ook was er genoeg groente, ui en knoflook te vinden. Niks lekkerder dan verse groentes met knoflook. Veel knoflook. Het liefst doe ik nog knoflook op mijn knoflook. Sorry collega’s. Waarschijnlijk is dit dan toch de Koreaanse roots in mij! Van huis uit ben ik dus altijd wel met voedsel bezig geweest en nog steeds is het een groot deel van mijn leven. Ik hou van eten! Nu alleen wel iets vaker buiten de deur.

Om op de financiële administratie te werken voor een bedrijf dat zich bezighoudt met verantwoord voedsel en zich ook nog eens inzet om een betere wereld achter te laten vind ik dan ook fantastisch.

Luister- en leestip

Judy Joo’s Korean soulfood: Mijn roots ligt hier. De klassieke Koreaanse recepten krijgen een eigen twist, waarbij het comfort food gehalte hoog is en de recepten niet al te ingewikkeld.

Cocktails&Spirits met Isaac DrankCast: Wanneer je van cocktails en spirits houdt, een echte aanrader.