Vindt haring niet lekker maar blijft proberen

Sebastiaan Witteveen

Senior Creative

sebastiaanwitteveen@foodcabinet.nl

Lang ging eten voor mij over aardappels, groente, vlees. Over voeding. Tot het moment dat ik in aanraking kwam met écht eten. Als werkwoord. Ik weet het nog goed. Een klassieke brasserie in Parijs. 1925 stond er op de borden. Sfeervol en tegelijkertijd mysterieus. Ik at klassiek Frans, dronk champagne en rode wijn. Het waren smaak, setting en traditie die samenkwamen. Alles telde bij elkaar op. Noem het een verhaal, een concept. Voor mij was het een aha-moment waardoor ik besefte dat eten veel meer is dan voeding.

Als Creative bij Food Cabinet ben ik altijd opzoek naar dat ‘aha-moment’. Het punt waarop een nieuw idee ontstaat. Een concept dat klopt, aansluit bij de vraag, de tijdsgeest, inspireert en een eigen leven kan gaan leiden.

Kijk- en leestip

De Wilde Keuken: Een tv-programma waarin Wouter Klootwijk zich verbaast over het doodnormale. Aardappel, Maggi, Kant en klaar, Lifestyle, Scherp. Naast de sterke inhoud, is het ook een genot om naar te kijken. Het is traag, filmisch en de muziek is spot on.

De Barbaren – Alessandro Baricco: Geweldig essay over de vraag of onze cultuur ten onder gaat of juist in een overgangsfase zit?