I'm sorry for what I said when I was hungry

Marleen van der Steen

Chief operations

marleenvandersteen@foodcabinet.nl

Ik denk tijdens het ontbijt al aan wat ik ga lunchen en tijdens de lunch droom ik over het diner. Waarom dan niet ook op werk de hele dag met eten bezig zijn?

Als chief operations ben ik vanuit het managementteam verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op kantoor, de voortgang van projecten, de teams en planningen, een goede werkomgeving, het begeleiden van de projectleiders, etc. Als project- en campagnemanager was ik voorgaande jaren o.a. verantwoordelijk voor de Boerenkool Very Kool-campagne, Power to the Pieper, World Food Day en de Kromme Kieswijzer.

Kijk- en leestip

Ugly Delicious: Sinds de serie Ugly Delicious is uitgekomen heb ik echt een enorme chefcrush op David Chang, ik hoop nog een keer te kunnen eten in één van zijn Momofuku restaurants. In Ugly Delicious onderzoekt hij in elke aflevering ‘heel gewoon’ eten, van taco tot pizza. De manier waarop elke aflevering een ode is aan het heerlijkste comfort food is echt genieten, en ook het historische en culturele aspect wordt steeds meegenomen, zoals in de aflevering over fried chicken en de geschiedenis van het Zuiden van de VS. Kijken hoe iemand anders van eten geniet is bijna net zo leuk als er zelf van genieten. En seizoen 2 is onderweg!

Americanah: Prachtig boek van mijn favoriete schrijver en feminist Chimamanda Ngozi Adichie. Naast gewoon een heerlijk romantisch verhaal, geeft het boek je een inkijkje in de Nigeriaanse samenleving, maar ook in het hedendaagse Amerika en de struggles die een zwarte vrouw daar (nog steeds) heeft. Al haar boeken zijn aanraders!