Het Voedselkabinet, de podcast

In samenwerking met Dag en Nacht Media en Stichting DOEN

Eten is wat wij het allerleukst, allerlekkerst en allerbelangrijkst vinden. Al 8 jaar lang voeren we met Food Cabinet campagnes voor gezonder, eerlijker en duurzamer eten. Daardoor komen we op veel plekken en horen we verhalen over ons eten. Verhalen die we graag willen delen. En wat is nu een betere manier om dit te doen dan met een eigen podcast? In Het Voedselkabinet ontrafelen Helen en Samuel de verhalen achter onze dagelijkse kost en laten zij jou horen hoe we allemaal een onderdeel kunnen zijn van de oplossing.

Elke twee weken een nieuwe aflevering

In 12 afleveringen nemen Helen en Samuel je mee langs de voedselketen: zo redden ze goed eten van de vuilnisbak, oogsten ze hun maaltijd in een voedselbos en gaan ze achter de marketeers aan die onze kinderen verleiden tot ongezonde keuzes. Elke twee weken lanceren we een nieuwe smakelijke aflevering.

Meer weten en als eerste op de hoogte blijven? Ga naar hetvoedselkabinet.nl

Op pad voor de podcast.

Culinaire verhalen en inhoudelijke vraagstukken

Grote voedselvraagstukken zijn complex en er is meestal geen eenduidige oplossing. Daardoor kan het snel ver van je af staan. Tijdens ons werk ontmoeten we regelmatig mensen met bijzondere voedselverhalen, klein of groot. Door deze verhalen wordt voedselverandering meteen een stuk behapbaarder.

Ook willen we met Het Voedselkabinet luisteraars aanzetten tot actie. Want verandering lukt alleen wanneer zoveel mogelijk mensen meedoen. Dit doen we door mensen aan te moedigen tips te delen tegen voedselverspilling of op te staan tegen kindermarketing. Wij geloven dat de sleutel tot een beter voedselsysteem op ons bord ligt. En eten doen we allemaal.

Luister hieronder de laatst gepubliceerde aflevering van ‘Het Voedselkabinet’.

 

Eigen project

Het Voedselkabinet is een initiatief van Food Cabinet in samenwerking met Dag en Nacht Media en Stichting DOEN.

Dag & Nacht Media
Dag en Nacht Media is hét platform voor Nederlandse podcasts. Zij maken zelf nieuwe podcasts, helpen anderen met het maken van podcasts en verbinden bestaande podcasts aan adverteerders.

Stichting DOEN
DOEN gelooft in een groene, sociale en creatieve samenleving. Met de bijdrage van de Goede Doelen Loterijen ondersteunt DOEN vernieuwende initiatieven. Initiatieven van mensen die risico’s durven nemen om hun vaak baanbrekende ideeën tot leven te brengen en daarmee anderen inspireren. DOEN geeft deze voorlopers een vliegende start, zodat zij kunnen laten zien dat het kan en daarmee anderen inspireren. Waar mogelijk draagt DOEN na die eerste fase het stokje over aan andere partijen die de impact van de voorlopers kunnen vergroten.
www.doen.nl 

Samenwerkingen

Voor het Voedselkabinet hebben we samengewerkt met:

  • Matthijs Groos – Design
  • Maeve Stam – Fotografie