Cinemangé: WASTED!

01-2020

Woensdag 5 februari is het tijd voor de zesde editie van cinemangé en ditmaal screenen we ‘Wasted! The Story of Food Waste’.

Cinemangé #6: Wasted, the story of food waste
Tijdens deze documentaire opent wijlen tv-kok Anthony Bourdain onze ogen voor een van de grootste problemen van de eenentwintigste eeuw: het jaarlijks weggooien van ruim 1,3 miljard kilo voedsel. Hoe kunnen we dit tegengaan? In de film zie je pioniers die het als hun roeping zien om voedselverspilling te stoppen. Scoor snel je ticket om erbij te zijn!

Spreker & snack
Na de film gaan we in gesprek met Chantal Engelen, mede-oprichter van Kromkommer. Kromkommer strijdt met lekkere soepen en vrolijke campagnes tegen de verspilling van kromme groenten en fruit. En natuurlijk is het geen foodfilmavond zonder eten zelf. Daarom is er een lekkere snack en krijg je een drankje van ons.

Wanneer: Woensdag 5 februari
Waar: Melkweg Amsterdam (Cinema)
Zaal open: 19:00
Tickets en meer info

Cinemangé XL
Houd 1 april alvast vrij in je agenda! Dan organiseren we een speciale Cinemangé XL editie met een gastchef en twee foodfilms! Genoeg lekkers om naar uit te kijken dus.

Over Cinemangé
Cinemangé is een terugkerende filmavond, geïnitieerd door Food Cabinet, Melkweg Amsterdam en The Food Line-up. Hoe maken we ons voedselsysteem eerlijker, gezonder en duurzamer? Ontdek het met films, talks en natuurlijk door het zelf te proeven!
In eerdere edities bekeken we Seed: the untold story, Schapenheld, Thank You For The Rain en TONY.