De grootste vrijheidsmaaltijd onder het Rijksmuseum

05-2018

Op 5 mei werden honderden lieve Amsterdammers getrakteerd op een bijzonder diner onder de bogen van het Rijksmuseum. Dit, om de mooie woorden waarmee oud-burgemeester Eberhard van der Laan afscheid nam, eer aan te doen: ‘Zorg goed voor elkaar, en voor de stad’.

De grootste Vrijheidsmaaltijd is een diner voor Amsterdammers, gemaakt door Amsterdammers. Samuel kookte samen met Joris Bijdendijk een gevarieerde en toegankelijke vrijheidsmaaltijd samen met een aantal iconische zaken uit de Amsterdamse horeca: Sea Palace, Holtkamp Horeca, Kesbeke, Sir Hummus, Tjin’s Toko de Couscousbar en RIJKS®. Met een intiem programma vol muziek, theater en bijzondere verhalen over geschiedenis, toekomst en verbinding bedankten we de honderden Amsterdammers en eerden we de lieve stad.

Een speciale jury maakte de tafelschikking. De jury bestond uit: Femke van der Laan, Job Cohen (voorzitter Amsterdams 4 en 5 mei comité), Martine Gosselink (Hoofdafdeling Geschiedenis Rijksmuseum), Massih Hutak (schrijver en rapper), Ivette Forster (directeur Kwaku zomerfestival), Joris Bijdendijk (chef RIJKS®) en Samuel Levie (Food Cabinet, Brandt & Levie).

In de media
De Vrijheidsmaaltijd onder het Rijksmuseum verscheen ook een aantal keer in de media, zoals dit artikel van de Parool en deze compilatie van AT5 over de evenementen op bevrijdingsdag in Amsterdam.

De Vrijheidsmaaltijd onder het Rijksmuseum is georganiseerd door Food Cabinet, RIJKS®, Het Parool, Rijksmuseum en het Amsterdams 4 & 5 mei comité.