Helen Kranstauber modereert ‘De echte prijs van voedsel’

05-2019

Op 4 juni modereert Helen Kranstauber, oprichter van Food Cabinet, het evenement ‘De echte prijs van voedsel’ van True Price. Helen gaat met experts in gesprek over de ware prijs van ons voedsel. Wil je erbij zijn? Meld je hier gratis aan!

Wie betaalt de verborgen kosten?
Aan de voedselproductie zitten veel verborgen kosten verbonden, zoals onderbetaling van personeel, energie- en waterverbruik, slechte arbeidsomstandigheden of klimaatveranderingen door CO2-uitstoot en kunstmest. Steeds meer bedrijven, consumenten, organisaties en overheden willen dat de vervuiler hiervoor betaalt. Tegelijkertijd heerst de mening dat we de rekening niet kunnen neerleggen bij mensen met lage inkomens of de boeren aan het begin van de keten.

De échte prijs van voedsel
Door het productieproces nauw te volgen komen we tot inzichten in de keten en de negatieve gevolgen die vervolgens worden omgezet in financiële cijfers: de échte prijs van voedsel. Moet deze prijs transparant gemaakt worden zodat bedrijven en consumenten zelf duurzamere keuzes kunnen maken? Of moet de echte prijs gelijk worden afgerekend? Deze vragen staan op 4 juni centraal.

Sprekers
Michel Scholte // Directeur en oprichter True Price en Impact Institute
Willy Baltussen // Onderzoeker Dienst Landbouwkundig Onderzoek, Wageningen University & Research
Jos Huijbregts // Directeur Bakker van Vessem
Maarten Rijninks // Directeur FairBites en Fairconnect en mede-eigenaar van De Aanzet
Anne-Wil Dijkstra // Co-Captain Tony’s Chocolonely
Eva van den Broek // Oprichter Stichting Behavioural Insights Nederland

Locatie: CIRCL, Amsterdam
Wanneer: dinsdag 4 juni 16:00
Tickets: Gratis, meld je hier aan