Helen zoekt voedselveranderaars

05-2020

Tijd voor verandering
Na drie jaar jurylid te zijn geweest van de Food100, een prachtige jaarlijkse lijst met voedselveranderaars, is Helen dit jaar aangesteld als scout! Dat betekent dat ze actief op zoek is naar voedselveranderaars die nu tijdens de crisis, maar zeker ook daarvoor of daarna, zorgen voor positieve verandering van ons voedselsysteem! En vooral zoekt ze jong talent, nieuwkomers, mensen onder de radar, die ontzettend goed bezig zijn en deze erkenning en het podium keihard verdienen! Ben of ken jij zo iemand? Aanmelden kan direct via Food100 (tot 1 juni), maar mag ook door Helen een persoonlijk bericht te sturen via social media.

Talent en netwerk
Food100 is een netwerk van gevestigde leiders en aanstormend talent. Het netwerk wil foodgeneraties verbinden, het gevestigde leiderschap inspireren en de nieuwe generatie kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst vorm te geven. Food100 koppelt talent met invloed. Jonge talenten worden gekoppeld aan de ervaren gamechangers om hiermee een verbindend netwerk te laten ontstaan. Zo kunnen kennis, inzichten en nieuwe ideeën samengebracht worden tot concrete plannen.

Op de lijst
Food100 is op zoek naar in totaal 100 changemakers. 50 van onder de 30 jaar en 50 van boven de 30 jaar. Ze zoeken jonge talenten die ondernemend, nieuwsgierig en vol belofte zijn, maar die nog niet de impact weten te genereren die de captains of industry hebben. Bij ervaren mensen zoeken ze een uitgebreid netwerk en trackrecord en een grote invloed in het voedselsysteem.

Criteria en selectie
De vakjury stelt op basis van twee beoordelingsrondes de Food100-lijst samen. Op basis van alle aanmeldingen wordt eerst een groslijst samengesteld. Tijdens het eerste juryoverleg nomineert ieder jurylid vanuit zijn of haar eigen expertise een top 20 aan kandidaten. Tijdens het tweede juryoverleg worden de kandidaten op de shortlist door alle juryleden beoordeeld op basis van vier criteria met behulp van een puntensysteem. Hierop is de samenstelling van de Food100-lijst gebaseerd. De kernpunten die centraal staan zijn: daadkracht, innovativiteit, people, planet, profit en delen van kennis, netwerk en inzichten.

Voor meer informatie en voor aanmelden kun je terecht op de website van Food100. Ken je een voedselveranderaar deel dan deze link!