Nieuwe samenwerking met Food Forum – de ‘Conscious Consumer Community’

03-2021

Food Cabinet is onlangs een samenwerking aangegaan met Future of Food Institute, een marktonderzoekbureau gespecialiseerd in exploratie -, innovatie – & communicatieonderzoek met betrekking tot duurzame voeding. Door deze samenwerking krijgen we nog meer toegang tot actuele consumer insights, en kunnen we ook meer impact maken.

Eén van de manieren om deze insights te verkrijgen is via het Food Forum. Dit forum bestaat uit een (groeiende) groep van ca. 1000 Nederlandse consumenten, die bewust omgaan met het kiezen, kopen en koken van eten. Het forum is een platform voor leren, discussiëren en onderzoeken. Leden doen mee aan allerlei soorten onderzoek, zowel kwalitatief als kwantitatief, en leveren daar een actieve bijdrage aan door met elkaar kennis uit te wisselen en te discussiëren.

Een groot voordeel van Food Forum is dat het een laagdrempelige manier is om consumenten te betrekken bij campagnes. Met deze community kan dat snel, eenvoudig en zeer kostenefficiënt.

De community kan worden ingezet voor:

• 0-meting: hoe denken consumenten over een bepaald onderwerp?
• Opdoen van creatieve ideeën / concepting
• Het toetsen van concepten
• Vaststellen en toetsen van campagne KPI’s

Zelf gebruik maken van onderzoek via het Food Forum?

Neem contact op met Sebastiaan om meer te horen of kijk op de website van Future of Food Institute: www.futureoffood.institute.