Stage lopen bij Food Cabinet

01-2019

Bij Food Cabinet hebben we altijd één, twee of soms zelfs drie stagiair(e)s rondlopen. Ze ondersteunen ons bij verschillende projecten, en brengen een frisse wind in ons kantoor. Maar hoe is het om bij Food Cabinet stage te lopen? We vragen het onze huidige stagiaire Nina, vierdejaars studente Voeding & Diëtetiek richting New Product Management.

Waarom wilde je graag bij Food Cabinet stage lopen?

Via school vond ik een vacature voor communicatie en productie stagiair bij Food Cabinet, ik was meteen enthousiast! Iets heel anders dan dat ik deed, maar wel een plek waar ik over het voedselsysteem kon leren én mijn creativiteit kwijt kon. De gave projecten en de missie van Food Cabinet spraken mij aan. Vanuit Malta, waar ik toen zat, heb ik gesolliciteerd en mocht ik de dag nadat ik terugkwam in Nederland op gesprek komen.

Hoe ging het sollicitatiegesprek?

Mijn sollicitatie gesprek was hartstikke leuk. Van tevoren was ik natuurlijk wel een beetje zenuwachtig maar de zenuwen werden al gauw weggehaald door de relaxte sfeer op kantoor. Ik had het gesprek met Liset en Marleen. Ze vroegen naar mijn ervaringen en naar mijn visie op het voedselsysteem. Ook vroegen ze naar de projecten van Food Cabinet, of ik ze kende en welke me het meeste aansprak. “Power to the Pieper”, antwoordde ik op de laatste vraag. Leuk is dat ik hier uiteindelijk ook aan heb mogen meewerken! Na de sollicitatie werd ik gebeld met de mededeling dat ik vanaf september bij Food Cabinet mocht beginnen, ik was super blij!

Kan je iets vertellen over je werkzaamheden?

Als stagiaire communicatie en productie ben ik vooral bezig geweest met de projecten Power to the Pieper, World Food Day en de eigen communicatie van Food Cabinet. Zo schrijf ik veel voor de socialmediakanalen van deze campagnes. Daar zoek ik dan beeld bij, plan berichten in en analyseer gegevens. Dat doe ik voornamelijk op kantoor, maar soms ook buiten de deur zoals tijdens World Food Day. Toen heb ik gezorgd voor live verslag op de socialmediakanalen van de vele verschillende activiteiten die er te doen waren.

De andere kant van mijn stage is productie: dat is vooral veel regelen en organiseren. Zo mocht ik in mijn tweede week al helpen bij de organisatie van de Piepershow. Een hele gave dag!

Ook kreeg ik de kans om met photoshop te leren werken, iets wat ik tijdens mijn sollicitatie aangaf te willen leren. Een redelijk uitgebreid programma, maar de basis heb ik dankzij Maxime in de vingers. Verder ben ik vooral bezig geweest met het herschrijven van onze projectteksten voor de nieuwe website.

Hoe is het om op kantoor te werken?

Bij Food Cabinet is de sfeer heel relaxed. Elke middag om 12.30 lunchen we met elkaar. Er wordt de tijd genomen om met elkaar te eten en eventueel daarna buiten een rondje te lopen voor wie daar zin in heeft. Elke donderdag kookt er iemand van het team, wat een steeds grotere klus wordt met een steeds groter wordend team, maar het is ontzettend leuk om elkaars recepten te leren kennen.

Op kantoor zijn sommige dagen vrij rustig, dan hebben collega’s afspraken buiten de deur of een dagje vrij. Andere dagen is het een in en uitlopen van mensen en is de sfeer wat rumoeriger maar heel gezellig. Op productiedagen is vaak een deel van het team op pad, iedereen wordt succes gewenst en foto’s worden over en weer geappt. Heel leuk om iedereen enthousiast te zien over een project waar lang aan gewerkt is!

Waar heb je het meest van geleerd?

Ik heb het meeste geleerd van alle mensen bij Food Cabinet. Voedselverspilling, duurzaamheid, grote innovaties, en milieukwesties: iedereen weet zoveel over het voedselsysteem. Door het delen van hun kennis, het lezen van de door hen aanbevolen artikelen en de Food School is mijn interesse in het verbeteren van het voedselsysteem aangewakkerd en alleen maar groter geworden. Daarnaast is mede door Liset en Charlotte mijn interesse in communicatie ook groter geworden wat heeft geresulteerd in een inschrijving voor de Master communicatiewetenschappen aan de VU.

Op kantoor, etentje in de tuin en de Piepershow

Wil je ook stage lopen bij Food Cabinet? Leuk! Stagiair(e)s komen van allerlei verschillende opleidingen: voeding en diëtetiek zoals Nina, maar ook bijvoorbeeld communicatie, voedingswetenschappen en nieuwe media. Met deze tips heb jij een vlekkeloze sollicitatie:

1. Bekijk onze site en projecten
Welke projecten spreken jou aan? Wat is het werk dat je aanspreekt? Vind je het leuk om veel communicatie te doen, of ben jij meer een regelaar?

2. Schrijf een enthousiaste motivatiebrief
Waarom wil jij bij Food Cabinet werken? En wat hoop je bij ons te leren? Vergeet ook niet om je brief te checken door iemand op spelfouten!

3. Voeg je CV toe
Maak een simpel CV op 1 A4 en laat ons kort weten wie jij bent, wat je hebt gedaan en je contactgegevens.

4. Bereid je gesprek voor
Ben je uitgenodigd om op gesprek te komen? Super! Zorg ervoor dat je het gesprek goed voorbereid. Welke van onze projecten spreken je aan? Wat wil jij graag leren bij ons?

We vinden het vooral belangrijkste dat jij gemotiveerd bent om te leren en een bijdrage te leveren aan onze projecten en team. De stage is voor communicatie en productie, maar we kijken altijd naar de wensen van de stagiair(e). Een sollicitatiegesprek is om elkaar beter te leren kennen, dus gebruikt dit ook om vragen te stellen.

Bekijk de stagevacature >