Steun de lokale voedselproducent

03-2020

 

Food Cabinet start campagne #supportyourlocalsNL
Ondanks de coronacrisis blijft de missie van Food Cabinet overeind. We werken dan wel thuis, maar dat betekent niet dat we geen campagne kunnen voeren! We hebben besloten per direct in actie te komen en voedselproducenten in heel Nederland te steunen in deze moeilijke tijd. We starten de campagne #supportyourlocalsNL en iedereen kan meedoen.

Alle campagnematerialen zijn vrij te gebruiken, je kan de campagne toolkit hier downloaden. Gebruik overal de hashtag #supportyourlocalsNL

 

Lokale voedselondernemers in zwaar weer
Door de coronacrisis worden lokale voedselproducenten door heel Nederland keihard getroffen. Bedrijven die normaal gesproken hun mooie waren, zoals brood, groenten en fruit en zuivel, leveren aan de horeca zien – met het sluiten van alle restaurants – hun omzet in één klap verdwijnen. Zij moeten alles op alles zetten om het hoofd boven water te houden. Terwijl de schappen van de supermarkt worden leeg gehamsterd kunnen ondernemers hun mooie lokaal geproduceerde waar niet kwijt. En dat kunnen wij als voedselliefhebbers echt niet aanzien!

 

Steun de lokale voedselproducent #supportyourlocalsNL
Het begon bij het initiatief van Samuel Levie, mede-oprichter van Food Cabinet en eigenaar van Brandt & Levie, om in Amsterdam met een groep producenten een #supportyourlocalsNL pakket te gaan aanbieden. Vanaf vandaag worden er in Amsterdam pakketten uitgeleverd met goede basics, zoals brood van bakkerij MAMA, melk van melkboer MOMA, producten van Instock, vleeswaren en worst van Brandt & Levie worstmakers en groenten en fruit van boerderij Lindenhoff. Zij werken hard dit mogelijk te maken. Shout out naar jullie!

Niet alleen in Amsterdam, maar in heel Nederland hebben lokale ondernemers het zwaar. En daarom starten we met Food Cabinet de campagne en beweging #supportyourlocalsNL. Hiermee roepen we iedereen op zoveel mogelijk bij lokale ondernemers te kopen en om zelf korte ketens te starten. Zo steunen we de ondernemers die het nu hard nodig hebben. De eerste initiatieven zijn al gestart in Utrecht en Haarlem.

 

Hoe kan je meedoen?
Iedereen kan meedoen, we hebben jullie allemaal nodig!

 

Als ondernemer
Bied jouw heerlijke producten aan onder de vlag van #supportyourlocalsNL. Zo maken we de beweging van lokale producenten groter en zichtbaarder voor mensen thuis.
Zet met ondernemers in jouw netwerk een korte keten samenwerking op. Zo kan je samen een pakket samenstellen en logistiek en organisatie samen oppakken. Bied jouw pakket/box/actie/deal aan via #supportyourlocalsNL. Hoe je dat doet? Kijk op supportlocals.nl en wij hebben een toolkit gemaakt en beantwoorden je vragen graag via social media.

De campagnetoolkit kan je hier downloaden.

 

Als consument
Koop zoveel mogelijk producten bij lokale ondernemers. Met het wegvallen van de horeca zitten zij nu in zwaar weer. En dat terwijl zij ongelooflijk lekkere producten maken waar wij van kunnen genieten. Verenig je met buren en buurtbewoners en kijk wat er in jouw buurt wordt aangeboden via #supportyourlocalsNL!

 

Als ambassadeur
Iedereen kan ambassadeur zijn van deze campagne! Deel onze berichten, maak je buren en familie enthousiast, of je collega’s die thuis aan het werk zijn. Activeer je netwerk! Deel de acties bij jou in de buurt via #supportyourlocalsNL. Zo helpen we elkaar!

 

Contact en informatie
Food Cabinet verzorgt alle campagnematerialen en die zijn voor iedereen vrij te gebruiken. Er is een guideline voor ondernemers die zelf een korte keten willen starten en we vragen iedereen om hun acties te delen onder de #supportyourlocalNL. Food Cabinet coördineert de communicatie, wij zorgen voor media-aandacht en activeren ondernemers en om aan de slag te gaan. Op onze social media kanalen lichten we alle initiatieven uit, zodat die voor zoveel mogelijk mensen zichtbaar worden. Ook onze ambassadeurs Samuel Levie en Miljuschka Witzenhausen delen de campagne.

Wil je deze campagne steunen en groter maken, heb je mankracht, financiële middelen of geniale ideeën? Dan kan je contact opnemen met Renee Hendrickx via renee@foodcabinet.nl

Hou onze social media in de gaten en kijk op www.supportlocals.nl!