Wat te doen in: februari

02-2019

Wil jij ook met gemak 100 worden? In onderzoek naar de meest gezonde zones van de wereld, de zogenaamde “Blue Zones”, wordt beschreven wat de overeenkomsten zijn tussen de kerngezonde bejaarden die er leven. Wat blijkt? Eet peulvruchten! Peulvruchten zijn de enige voedingsstof die wereldwijd geassocieerd wordt met een lang leven. Hoevaak per week eet jij eigenlijk bonen, linzen en andere peulvruchten? Wil je in februari leren hoe je gemakkelijker gezonder kunt leven? Zet dan de volgende tips in je agenda!

1 februari // Buurtlunch // Queridon (De Saffier) 
Weet jij eigenlijk wel wie je buren zijn? Wil je dit jaar de mensen om je heen beter leren kennen? Of juist mensen leren kennen die je normaal niet spreekt in het dagelijks leven? Schuif eens aan bij een buurtlunch! Bijvoorbeeld bij Queridon in Tolsteeg / Hooggraven kun je voor 5 euro aanschuiven bij verschillende generaties, buren en culturen. Eten verbindt! Ga naar de facebookpagina voor informatie

3 februari // One Planet Kitchen // Café Averechts 
Ben jij je saaie droge kantoor lunch ook wel ‘ns zat? Met name voor internationals in Utrecht is het niet gemakkelijk om te wennen aan een slap broodje met hagelslag als je gewend bent om heerlijke versbereide curry’s, soepen of pasta’s te eten voor lunch. Daarop overtuigden een diverse groep werknemers van een start-up hun baas om iedere dag zelf een gezonde, lekkere, duurzame en goedkope lunch te mogen koken. En zo ontstond One Planet Kitchen! Zondag 3 februari koken ze in Café Averechts en kun jij ook aanschuiven! Neem een kijkje op de website om te zien hoe jij een plekje rond de tafel kunt reserveren.

9 februari // Workshop Peulvruchten // Voedwel (Nachtegaalstraat 51a) 
Peulvruchten bevatten vitamines, mineralen, eiwitten en voedingsvezels. Maar hoe vaak eten we ze nu eigenlijk? En hoe maak je ze het lekkerste klaar? In deze workshop leer je ze goed bereiden, combineren en verteren. Peulvruchten zijn awesome! Aanmelden doe je hier! 

24 februari // Sunday Assembly Utrecht 5: # the blue zone // Hofman Café 
IJsbrand Straatman vertelt ons hoe verschillende gemeenschappen op onze aarde er in slagen om in uitstekende gezondheid oud te worden in de zogenaamde “Blue Zone”. Straatman is wereldberoemd van The Healthy Hart en leert ons eindelijk hoe we gezond kunnen leven. Nieuwsgierig? klik hier voor meer informatie.

T/m 28 februari // Proef je geluk op 13 // Nederlands Volksbuurt Museum
Laatste kans! Ga deze maand op geluksroute langs 12 buurtcafés, koffietentjes en restaurants in Wijk C. Op iedere locatie wordt een gelukshapje of drankje geserveerd met een verhaal uit de buurt. Een unieke culinaire wandeling door het heden en verleden van de Utrechtse buurt. Zie de UITagenda van Utrecht.

Bron: sfyn