Kevin Corcoran - creatief directeur Food Cabinet

I’m a professional food eater

Kevin Corcoran

Eigenaar, Creatief Directeur

kevin@foodcabinet.nl

Op jonge leeftijd was ik al gefascineerd door verschillende eetculturen; mijn ouders hebben zelf een Schots steakhouse gehad, waar ik op 6-jarige leeftijd Aberdeen Angus T-Bone steaks aan het bereiden was voor mijzelf. Waar ik ook de Schotse/Britse keuken nog beter leerde kennen en vooral hiermee ook de cultuur. Door op te groeien in Zuid-Limburg kwam ik in aanraking met andere culturen waarbij eten altijd centraal stond, de gastvrijheid van familie Nelk heeft mijn ogen echt geopend. Daar ben je altijd welkom en ben je ook verplicht alles toch even te proeven, waar ik trouwens nooit nee tegen zeg. Tijdens mijn vakanties ben ik eerder in restaurants, eethuisjes of bij mensen thuis in de keuken te vinden dan op het strand.

Als creatief directeur bij Food Cabinet ben ik verantwoordelijk voor alle creatieve concepten die door ons worden ontwikkeld. Ik werk nauw samen met onze strategen en stuur het creatieve team van designers, copywriters en andere makers aan.

Kijk- en leestip

Addicted to Pleasure: Sinds de wereld een stuk kleiner geworden is door de komst van boten hebben we ons leven kunnen vullen met nog meer plezier, dit heeft uiteindelijk geleid tot de huidige consumptiemaatschappij. Dit maakt een voedselsysteem waarbij kwantiteit en overvloed aan bepaalde grondstoffen centraal staan; denk aan veel vlees en veel suikers. Gelukkig is er een tegenbeweging die een nieuwe norm wil introduceren, een nieuwe norm die de grondstoffen beter verdeelt en met een belangrijke focus op de toekomst. Inzien waar het probleem zit is een goed begin, meedoen aan de nieuwe norm is essentieel voor een fijne toekomst.

Tonic: Een heroïsch verteld verhaal over de huidige overconsumptie en de keerzijdes hiervan.