Groen

When life gives you lemons, eat them!

Suzana Orsolic

Projectmanager

suzana@foodcabinet.nl

Aan eten denken terwijl ik eet, dat is waar ik goed in ben! Het liefst schrijf ik over eten, vertel ik hier verhalen over en maak mensen graag enthousiast. De McDonald’s in Oostenrijk was mijn gateway-drug – hier begon ik meer dan 10 jaar geleden mijn carrière in de communicatiewereld. Vanaf toen begon ik mij bezig te houden met voedsel.  Na veel schrijven over hamburgers en verschillende werkzaamheden in PR, marketing en digitaal, belandde ik in Amsterdam. Ook ben ik veel op reis geweest en bezocht ik restaurants over de hele wereld. Hierdoor leerde ik alles over de ontwikkeling van nieuwe en duurzame voedingsproducten.

Bij Food Cabinet zit ik nu op de perfecte plek waar ik echt een bijdrage kan leveren aan een gezonder en duurzamer voedselsysteem in Nederland. Dit doe ik door verschillende projecten te managen en natuurlijk door veel te lezen, controleren, informeren en vragen.

Kijk- en luistertip

Salt Fat Acid Heat: Koken is eigenlijk heel makkelijk als je deze vier basisregels volgt. Samin Nosrat reist de wereld rond, eet en praat hierover. Echt een droombaan! Het is heel leuk en inspirerend om naar haar te kijken. Heel veel umami, heel veel lekker zuur eten. 

Bijzonder simpel: Alison Roman is niet alleen mijn girl crush, maar ook mijn crush in de keuken. Spoiler: Zij is gek op citroenen, ansjovis en gekarameliseerde sjalotten. Beter kan niet! Zij is mijn steun en toeverlaat bij veel dineravonden met vrienden.