Valerie de Groot Food Cabinet

Wil dolgraag zwemmen in boter

Valerie de Groot

Projectmanager

Mij maak je het allergelukkigst met een tafel vol gasten, heerlijk eten en goede wijn. Die liefde voor écht goed tafelen, mooie producten en bijpassende wijn is ontstaan in mijn horecaverleden en nooit meer weggegaan. Ik realiseer me echter dat om te kunnen blijven genieten van dat soort momenten, we ook goed voor de wereld om ons heen moeten zorgen. Daarom zet ik me graag in voor een beter voedselsysteem, zodat we ook in de toekomst kunnen blijven ontdekken, combineren en proeven van al het moois dat er is.

Ik werk bij Food Cabinet als projectmanager, een rol waarbij je mensen met verschillende talenten aan elkaar verbindt en je de spil vormt tussen het interne team en het team aan de klantzijde. Iedereen is anders, en ik vind het super interessant om te achterhalen wat ieders intrinsieke wensen en beweegredenen zijn. Uiteindelijk streven we allemaal naar hetzelfde doel: een mooie en impactvolle campagne neerzetten waar we trots op kunnen zijn.

Kijk- en leestip

Jamie and Jimmy’s Food Fight Club (24Kitchen): Ik heb sowieso een chef-crush op Jamie Oliver! In dit programma op 24Kitchen gaat Jamie samen met jeugdvriend Jimmy het voedselgevecht aan: “Want goed eten is het waard om voor te vechten”.

Rohald Dahl’s Revolting Recipes: Mijn allereerste kookboek, ik heb het nog steeds. In dit boek worden mijn liefde voor koken en lezen met elkaar verenigd. Het is een en al nostalgie. Want wie kent niet de ‘snozzcumbers’ uit de BFG, ‘Wormy spaghetti’ uit de Twits, of ‘Hair toffee to make hair grow on bald men (for mums to make only)’ uit Charlie en de Chocolate Factory?