Helen Kranstauber ontvangt boek Tien Miljard Monden op World Food Day

10-2020

Tijdens de World Food Day Show neemt Helen Kranstauber, oprichtster van Food Cabinet en expert op het gebied van voeding en duurzaamheid, het boek Tien Miljard Monden in ontvangst.

In 2050 telt de wereld tien miljard mensen. Tegelijkertijd staan we voor de grootste uitdagingen rondom milieu, klimaat en gezondheid uit de geschiedenis. Hoe gaan we de toekomstige wereldbevolking voeden zonder onze planeet volledig uit te putten?

In het boek Tien Miljard Monden, van Ingrid de Zwarte en Jeroen Candel, geven tachtig Wageningse topwetenschappers een uniek inkijkje in hun grensverleggende onderzoek naar het voedselvraagstuk. Hoe maken we onze landbouw duurzamer? Wat ligt er in de toekomst op ons bord? Hoe beschermen we onze natuurlijke hulpbronnen? En wat is hierbij de rol van consumenten, bedrijven en de politiek?

Helen mag op Wereldvoedseldag (16 oktober) een van de eerste exemplaren van dit bijzonder boek in ontvangst nemen! 

“Mooi hoe een groot deel van de voedselkennis in Nederland is gebundeld in dit boek. Het laat zien hoe complex de uitdagingen zijn en hoe nodig alle verschillende actoren zijn om verandering te brengen. Gelukkig biedt het boek ook enkele oplossingsrichtingen. Met Food Cabinet werken we waar mogelijk samen met wetenschappers om onze campagnes en interventies te ontwikkelen en te onderbouwen. Dit soort samenwerkingen tussen denkers, doeners en creatieven, hebben we hard nodig. Het boek biedt in die zin veel inspiratie!”
– Helen Kranstauber

Het boek Tien Miljard Monden is vanaf nu in de boekhandel verkrijgbaar.

Wil je meer weten over dit thema en wat jij zelf kunt doen om honger tegen te gaan? Kijk dan op 16 oktober vanaf 16:00uur mee met de World Food Day Show.