5 redenen waarom jij mijn stageplek bij Food Cabinet wil overnemen

12-2021

 

Food Cabinet heeft het hele jaar door plek voor één of meerdere ambitieuze stagiair(e)s die ondersteunen bij verschillende campagnes. Deze campagnes zijn gericht op het verbeteren van ons voedselsysteem. Als stagiair(e) houd je je bezig met de communicatie en productie. Sinds september loop ik, Isa, stage bij Food Cabinet voor een half jaar. Ik ben nu halverwege de stageperiode en vertel je graag meer over mijn ervaring. Dus zoek jij een stage en houd jij je graag bezig met eten, duurzaamheid en social media? Dan raad ik je zeker aan om even door te lezen. Hieronder staan vijf redenen waarom jij mijn stageplek wil overnemen.

 

1. Altijd bezig met eten
Misschien wel de grootste reden waarom ik heb gekozen voor deze stage: je bent altijd bezig met eten. Alle aspecten van eten maken mij blij, of het nou gaat over biologische teelt of een nieuw product op de markt. Voedsel is een breed onderwerp waar ik nog veel over wil leren. Als stagiair(e) bij Food Cabinet werk je aan campagnes waarbij voedsel de hoofdrol speelt. Deze campagnes maken wij in opdracht van verschillende opdrachtgevers. In opdracht van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit bedachten we de gezondste bushalte van Nederland, één van mijn favoriete campagnes. Ik mocht zelf bij de bushalte staan waar ik in gesprek ging met voorbijgangers over het eten van groenten en fruit. Deze campagne leverde mij zelfs een foto op in de Volkskrant (zie hieronder). De onderwerpen van de projecten zijn heel verschillend waardoor het werk interessant blijft. De missie van Food Cabinet blijft wel hetzelfde: we werken aan een voedselsysteem met toekomst.

2. Inzicht in ons voedselsysteem
Hoewel ik veel met eten bezig ben, wist ik maar weinig over ons voedselsysteem. Wat ís het voedselsysteem eigenlijk? Wat gaat er mee mis? En hoe kunnen we het verbeteren? Dat zijn een aantal vragen waar ik voor mijn stage mee rondliep. Bij Food Cabinet leer je hoe ons voedselsysteem in elkaar zit en wat nou echt duurzaam eten is. Door mee te werken aan verschillende campagnes draag je echt een steentje bij aan het verbeteren van de wereld. Geloof het of niet, maar sinds ik stage loop bij Food Cabinet ben ik veel bewuster met eten bezig. Zo eet ik nog maar drie keer in de week vlees en verspil ik veel minder voedsel. Ook probeer ik mijn omgeving mee te krijgen met zulke kleine veranderingen. Want dat zijn het, kleine veranderingen met een grote impact.

 

3. Je leert veel, zeker van je fouten
Persoonlijk vind ik het altijd spannend om stage te lopen. Als student leer je wel veel op je studie maar hoe pas je dat nou toe in de praktijk? Mijn mening is dat je pas leert door te doen. Bij Food Cabinet mag je veel doen en krijg je verschillende opdrachten waarbij je steeds weer wat nieuws leert. Jouw collega’s weten dat je een stagiair(e) bent en dat dus niet alles vlekkeloos verloopt. Je zal dan ook zeker wat feedback terugkrijgen op je gemaakte werk. En begrijp je de feedback niet of ben je het er niet mee eens? Geef dit dan vooral aan bij je collega’s. Bij Food Cabinet helpen ze je graag en nemen ze echt de tijd voor je.

4. Je verveelt je nooit
Alleen maar koffie halen of pakketjes op de bus doen? Dat doe je bij Food Cabinet zeker niet! Je werkt als volwaardige medewerker mee aan verschillende projecten. Als stagiair(e) houd je je bezig met de communicatie voor een aantal campagnes. Je schrijft nieuwsbrieven, beheert social media kanalen en maakt social media content. Ook help je productioneel bij campagnes, tijdens het gehele traject van voorbereiding tot uitvoering. In oktober hielp ik bij de productie van het World Food Day Film Festival. Voorafgaand moest ik ervoor zorgen dat de flyers en posters werden uitgeprint. En ging ik op pad voor een aantal boodschappen. Op de dag zelf was het mijn taak om bezoekers te verwelkomen en wegwijs te maken op het terrein. Verder maakte ik de hele dag stories op de social kanalen en hielp ik met de op- en afbouw. Vervelen doe je je dus zeker niet. Maar je krijgt ook zeker de ruimte om aan te geven wat jij zelf nog zou willen leren. Zo ben ik bijvoorbeeld meegegaan met een (online) klantgesprek en ben ik nu bezig met het schrijven van een communicatieplan. Bij Food Cabinet zijn ze juist enthousiast als je zelf aangeeft als je wat extra’s wil leren en helpen je hier graag bij.

 

5. Werken met verschillende opdrachtgevers
Food Cabinet werkt in opdracht van veel opdrachtgevers. Als stagiair(e) leer je een aantal van deze opdrachtgevers kennen. Zo schrijf ik o.a. content voor Power to the Pieper en BUMI. En ondersteunde ik het productieteam bij de Flevo Campus Dialogues – Floriade Edition. Van tevoren had ik verwacht dat ik het lastig zou vinden om steeds van opdrachtgever te veranderen. Elk bedrijf heeft namelijk zijn eigen strategie en tone of voice. Nu ik hier wat langer stage loop, vind ik het alleen maar leuk om voor verschillende opdrachtgevers te werken. Het werk blijft hierdoor uitdagend en bij elke opdrachtgever leer ik weer iets nieuws.

 

Dat waren in een notendop de vijf redenen waarom jij mijn stageplek wil overnemen. En dan heb ik nog niet eens verteld over de gezellige borrels en lekkere lunches… Bij Food Cabinet ga je in ieder geval veel leren, op werkgebied maar ook zeker op persoonlijk vlak. Het is een fijne plek waar je vrij bent om jouw mening te delen en aan te geven als je iets nieuws wilt leren. Mocht je nog meer willen weten over deze stage bij Food Cabinet, stuur mij dan gerust een berichtje. Klik hier voor de vacature.

Isa Vermeulen
isa@foodcabinet.nl
06-23322364