7 tips voor Dutch Design Week met voedsel in de hoofdrol

10-2019

Eindhoven staat deze week weer in het teken van Dutch Design Week! Op meer dan 100 verschillende locaties in Eindhoven laten designers zien hoe zij met creativiteit de wereld veranderen. Ben je dit weekend nog van plan naar Eindhoven te gaan? Wij stelden een lijstje samen van 7 designprojecten met voedsel in de hoofdrol, waar je echt even moet gaan kijken!

Tip 1. Agri meets Design

Locatie: SECTIE-C

Agri meets Design brengt de Nederlandse agrofood en creatieve industrie samen om oplossingen te bedenken voor een toekomstbestendig voedselsysteem. In STUDIO Agri meets Design wordt er teruggekeken op zeven jaar praktijkervaring met drie prachtige korte docu’s waarin ontwerpers, boeren en beleidsmakers vertellen over de kracht van design. Food Cabinet is vanaf de start betrokken bij dit mooie platform dat zorgt voor nieuwe en waardevolle verbindingen tussen boeren en ontwerpers. Aanrader!

Tip 2. Frietje Precies

Locatie: Map No. B5/Strijp-S area

Frietje Precies maakt bodemvriendelijke friet op een kleurrijke akker waar verschillende gewassen en bloemen elkaar in stroken afwisselen. Dit speciale frietje is gemaakt van aardappel, bataat en pastinaak. Frietje Precies is te vinden in een kleurrijke frietkeet op het Ketelhuisplein en is een samenwerking tussen FoodUp! Brabant, precisielandbouwer Jacob van den Borne en ontwerperbureau Ultra Ultra. Smullen maar!

Tip 3. What the Food

Locatie: Map No. E4/Station area

Suzan Hijink is illustrator en presenteert ‘What the Food’. “Wat eten we vanavond? De keuzestress neemt toe, ik voel mij verdwaald tussen de schappen gevuld met diverse producten. Een doolhof van koopjes, keurmerken en verleidingen. Regelmatig staan we voor een dilemma in de supermarkt. Kies je voor het milieu, dierenwelzijn of jezelf?“ 

Tip 4. Turkey: More Than Kebab

Locatie: Map No. H0/Hallenweg area

Turks design staat centraal bij KookSchoolKunsten, een verborgen parel in het zuiden van DDW’s Central Area. Het vormt een Mediterraans-Oosters decor waar ontwerpers, architecten en food-designers je interactief laten verwonderen over een andere kant van Turkije. Want Turkije is meer dan kebab! Laat je verassen! 

Tip 5. Beyond Coffee

Locatie: Map No. B15/Strijp-S area

Koffie, dat is toch een eenvoudig en natuurlijk product? Jazeker, maar wie de hele keten onder de loep neemt, ontdekt dat er nog veel uitdagingen liggen op het pad naar echte duurzaamheid voor mens en milieu. De tentoonstelling Beyond coffee laat zien hoe ontwerpers die uitdagingen oppakken. 

Tip 6. Graduation Show 2019

Locatie: Map No. G5/Campina area

Design Academy Eindhoven (DAE) is een van de meest prestigieuze designopleidingen in de wereld. Ze staan wereldwijd bekend om haar invloed op en relevantie voor het hele spectrum van design. Studenten van de Food Non Food tonen hier ook hun designprojecten. De Graduationshow is sinds vorig jaar te vinden op het Campinaterrein. Must see!

Tip 7. De beste eetadresjes van Eindhoven

Als je tijdens je bezoek trek of dorst krijgt, kijk dan in deze lijst samengesteld door DDW. Hier zijn alle food and drink spots te vinden!