STUDIO Agri meets Design op Dutch Design Week

10-2019

Agri meets Design, Sietske Klooster en Food Cabinet werken samen aan STUDIO Agri meets Design, te zien op Dutch Design Week. In STUDIO Agri meets Design krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen bij succesvolle samenwerkingen van boeren en ontwerpers in de landbouw. STUDIO Agri meets Design is van 19 tot 27 oktober te vinden in Sectie-C op Dutch Design Week in Eindhoven. 

Over STUDIO Agri meets Design

Agri meets Design bestaat in 2019 zeven jaar. Tijdens Dutch Design Week blikken we terug op jaren van praktijkervaringen. Tientallen boeren en ontwerpers werkten samen aan vernieuwingen in de landbouw. Dit rijke netwerk van kennis en ervaringen komt nu voor het eerst actief samen en presenteren we in een nieuwe vorm: STUDIO Agri meets Design.

Binnen kan je een kijkje achter de schermen nemen en de samenwerkingen tussen de agrifoodsector en de creatieve industrie zelf ervaren. Het is een werk- en ontmoetingsplek waar verbinding, samenwerking en verdieping centraal staan. STUDIO Agri meets Design is dit jaar te vinden op een nieuwe plek! We verhuizen van het Ketelhuisplein naar de creatieve broedplaats Sectie-C.

In STUDIO Agri meets Design word je ontvangen door Vera Minten – kwartiermaker van Agri Meets Design – en Sietske Klooster – designer researcher van de werkprincipes van Agri meets Design. Zij nemen je mee langs een aantal samenwerkingen waarin Agri Meets Design een aanjagende rol had. Je ziet bijvoorbeeld hoe ontwerpers bijdragen aan een nieuw systeem voor kringlooplandbouw in Nederland. Met drie korte documentaires, een archief van beeldmateriaal en een animatie van de werkprincipes krijg jij een kijkje achter de schermen. 

Samenwerkingen

Samen met Sietske Klooster heeft Helen Kranstauber, directeur van Food Cabinet, het concept van STUDIO Agri meets Design bedacht en hebben zij het volledige programma voor Dutch Design Week uitgewerkt. Sietske is verantwoordelijk voor de concepten voor de video’s en Food Cabinet faciliteert en organiseert verder alle productionele taken rondom STUDIO Agri meets Design. De vertaling van het concept naar het ontwerp hebben we met Afdeling Buitengewone Zaken, die ook al sinds het begin betrokken zijn bij Agri meets Design, opgepakt. 

De werkprincipes zijn ontwikkeld als partnerschap tussen Agri Meets Design en het promotieonderzoek van Sietske Klooster, met ondersteuning van Prof. Caroline Hummels, Design Research groep Systemic Change, TU/e.

Boeren en ontwerpers werken samen aan voedselsysteem

Agri meets Design bundelt boerenverstand en creatieve denkkracht in de zoektocht naar antwoorden op de vragen van morgen. In heel Nederland zorgt deze match tussen boer en designer voor een verrassend frisse kijk op de meest weerbarstige problemen in de agri- en foodsector. Het bewijs dat verschillende werelden elkaar versterken en samen tot betere oplossingen komen voor maatschappelijke problemen. Agri meets Design startte begin 2013. Het is ontwikkeld via een partnerschap van FoodUp! Brabant, Provincie Overijssel, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en ZLTO.

Een week vol creativiteit

Dutch Design Week presenteert het werk en de ideeën van meer dan 2600 designers. Er komen jaarlijks meer dan 350.000 bezoekers uit Nederland en het buitenland op af. Het evenement concentreert zich op designs voor de toekomst.