Nieuwe foodblogaward voor NAGF en GFH

09-2020

14 oktober is uitgeroepen tot Nationale Groente- en Fruitdag. Op die dag vragen het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en het GroentenFruitHuis (GFH) aandacht voor gezond eten. Om dat te bereiken, organiseert Food Cabinet tijdens de eerste Nationale Groente- en Fruitdag een gloednieuwe award voor foodbloggers die zich inzetten voor gezonde eetkeuzes: de Fruit & Veg Award 2020. 

Fruit & Veg Award

Veel van ons waren het afgelopen jaar vaker thuis en hadden meer tijd en aandacht voor koken met verse groenten en fruit. Een aantal foodbloggers heeft ons hier enorm bij geholpen. Door het delen van recepten, tips en borden vol inspiratie, hebben ze ons laten zien dat koken met groenten en fruit makkelijk en leuk is. Om ze hiervoor te bedanken, verrassen wij vandaag namens NAGF en GFH 20 foodbloggers met een krat vol groente en fruit én een nominatie voor de Fruit & Veg Award. 

Stemmen

Wie de Fruit & Veg Award 2020 wint, wordt voor de helft bepaald door een jury met onder anderen Jaap Seidell (hoogleraar Voeding en Gezondheid), Tamara de Weijer (arts, ambassadeur NAGF) en Nadia Zerouali (Presentatrice Binnenstebuiten). De andere helft wordt bepaald door publieksstemmen. De mensen thuis weten immers als geen ander hoeveel gezonde inspiratie zij krijgen van hun favoriete blogger. Stemmen kan vanaf vandaag tot en met 7 oktober op veggipedia.nl/stem-op-je-blogger.

Op de Nationale Groente- en Fruitdag op 14 oktober wordt bekend gemaakt wie de eerste Fruit & Veg Award in ontvangst mag nemen. 

Gezond de herfst in? Ga voor kleur

Met de ‘Ga voor kleur’ campagne willen we zorgen dat het voor iedereen leuker en makkelijker wordt om elke dag een gezonde hoeveelheid groente en fruit te eten. Zeker nu het najaar begint en we allemaal een goede weerstand kunnen gebruiken. 

Ben je benieuwd wat wij de afgelopen jaren nog meer hebben gedaan voor de ‘Ga voor Kleur’ campagne? Bekijk hier het project

Foto: Luuk van luukskitchen neemt zijn nominatie in ontvangst. Fotograaf: Lidian van Megen